Pasport na futbolne pole maydanchik i sportivne mistechko na vulitsi Pivdenniy 1 lipnya 1953 1364 22.09.2021

 

Паспорт футбольного поля, майданчика і спортмістечка ДСТ "Хімік", введених в експлуатацію у 1953 році на вулиці Південній (нині проспект Конституції) Дніпродзержинська (Кам`янського).

На момент паспортизації, споруда (збудована на площі 4,8 га) коштувала 46 тис. рублів.

 

ПАСПОРТ на стадіон 1953 рік ФОТІК 1364 22.09.2021

Це перший аркуш документу.

Add a comment

Теніс DSC0406

 

У лівобережній частині Кам`янського, з`явилися перші літні тенісні корти.

Спортивна інфраструктура лівобережжя міста, поповнилася двома тенісними кортам, які були введені в дію 9 червня в ДЮСШ № 2 (пр. Перемоги, 63). Крім тренерів, спортсменів та їх батьків, прийшло багато зацікавлених жителів мікрорайонів, які записували дітей для тренування в секцію тенісу. На спортивне свято завітав і міський голова Андрій Білоусов. Вітаючи всіх з цією неординарною подією, очільник міста відзначив, що відкриття кортів надасть можливість спортсменам займатися тенісом та готуватися до змагань не покидаючи лівобережну чапстину Кам`янського. "Ми продовжуємо зміцнювати матеріально-технічне забезпечення спортивних закладів нашого міста, - наголосив А.Білоусов. - За останні роки ми відкрили чотири багатофункціональних спортивних комплекси: в Карнаухівці, "Надія" на третьому мікрорайоні, спортивні майданчики на базі ДЮСШ №2 та біля ліцею №18. В цьому році ми також введемо в дію спортивний комплекс на Соцмісті. А сьогодні відкриваємо перші на лівому березі тенісні корти. Будемо і надалі зміцнювати нашу спортивну базу, і робити все, щоб у наших дітей було щасливе дитинство, і війна не змогла його відібрати. Ми вдячні нашим Збройним Силам і віримо в нашу перемогу!". До привітання приєдналися начальник управління молоді та спорту міськради Едуард Коряк, директора ДЮСШ № 2 і №3 Євген Оніпко та Микола Маймур.

Перші лівобережні тенісні корти мають спеціалізоване гумове покриття. Якість спортивного майданчика проекзаменували юні тенісисти, які провели між собою турнір. Серед них були і дві цьогорічні переможниці парного розряду першості України в категорії "А" серед гравців до 12 років Марія Кочерженко та Аріана Багбая, які і виграли змагання. Вихованки тренера Сергія Козченка перемогли пару Анна Кузнецова/Архип Пікуш.

Всім учасникам турніру та тренерам презентували особливі пам’ятні медалі на згадку про чудову подію. Призерів нагородили медалями, а переможці отрмиали ще й кубки. Вручаючи нагороди, начальник управління молоді та спорту Едуард Коряк сказав, що памятні медалі - це як частинка нових кортів. "За традицією, при відкритті бвскетбольних чи футбольних мвйданчиків, гравці обрізають і беруть з собою на пам`ять шматочки сітки. У вас же залишиться на згадку медаль". - пояснив Е.Коряк.

Тренер ДЮСШ № 3 Григорій Никифоров займається тенісом на протязі 62 років. Свого часу він грав в парі разом з засновником цього виду спорту у нвшому місті директором Придніпровського хімічного заводу Михайлом Прокоповичем Аношкіним. "Починав я свою спортивну карєру у 1961 році, коли у місті була відкрита перша тенісна дитяча група. Мені тоді було 14 років, та я сказав, що 12, - згадує ветеран тенісу міста Г.Никифоров. - Саме цікаве те, що я в перший же день грав з тренером через сітку. А до цього ми на вулиці натягували мотузки і грали дерев'яними ракетками. Через два роки я став чемпіоном області серед школярів. І ось вже 62 роки в тенісі. Дуже добре, що на лівому березі відкрилися корти, адже в нас займається багато дітей, які їздять на првобережжя. Потрібно усунути деякі похибки, які виникли під час будівництва кортів, і тоді можна буде проводити турніри. Впевнений, дуже скоро ми проведемо тут турнір лівого берега проти правого, що дуже модно серед деяких видів спорту".

P.S. "Перед тим як робити корт, треба було порадитись з фахівцями. Ми б докладно все пояснили. Висота сітки неправильна. Немає центрів на ній (за правилами 91 см по центру, з боків 106 см). Розмітка неправильна. Роздільні лінії повинні бути шириною 5 см, а тут 8 см. Правила такі і їх потрібно дотримуватися. В двох метрах ззаду ігрового майданчика стоять лавочки та урни, які абсолютно недоречні тут. Вони заважають тенісисту бігати. Краще, щоб вони знаходилися по бокам кортів. Я боявся, що сьогодні хтось із дівчат, які завтра їхатимуть на чемпіонат України, травмується. Добре, що вони прмслухалися до порад тренерів і не робили зайві прийоми", - пояснив Г.В.Никифоров, суддя республіканської категорії.

Текст і фото Віктора КУЛЕНКА.
Фотоальбом https://www.facebook.com/photo/?fbid=245633911494479&set=a.245639111493959

Add a comment

358624919 1494340024645322 3811658789903542212 n

 

Юні бійці Кам`янської федерації змішаних єдиноборств ММА, 10 липня отримали цінний подарунок - новий октагон (восьмикутник) для тренувального та змагального процесів.

Гарну справу і корисний подарунок зробив президент Федерації змішаних єдиноборств ММА України Сергій Самойленко.

 

358707078 1494340091311982 5339410039768172045 n



Відтепер бійцівський клуб "Герць" (пр. Наддніпрянський, 1-Е) отримав фактично новий спортивний майданчик, де будуть виховувати не тільки майбутніх чемпіонів та призерів, а й дозволить тренуватися сотням хлопців та дівчат.

 

Текст Віктора КУЛЕНКА.

Add a comment

 

З сьомого лютого 2023 року, Кам`янська ДЮСШ № 5 працює під новим логотипом.

Як повідомила завуч Кам`янської ДЮСШ № 5 Людмила Сивук, тепер їхній спортивний заклад буде працювати, маючи свій власний логотип. "Вчора у начальника управління молоді і спорту міської ради було проведене оперативне засідання, на якому дали завдання оформити кожній ДЮСШ міста баннери, з розміщенням на них своїх логотипів, - говорить Л.Сивук. - У всіх спортшкол вже давно є логтипи, а ми якось і не подумали про це. Наша ДЮСШ № 5 була відкрита за 23 дні до початку російської навали на Україну. Тому нам було тоді не до емблем. Ідею новоствореного логотипу підказав наш директор Дмитро Краєвський. А ми з Максимом Колещуком доповнили декількома елементами. Возилися з втіленням задуму на папері до глибокої ночі. Зате тепер і у нас є свій власний логотип!"

Текст Віктора КУЛЕНКА.

Add a comment


Кам'янчани в честь Дня міста отримали в подарунок багатофункціональний спортивний комплекс.

Кам'янське святкує 271-у річницю з дня свого народження. А як відомо на дні народження завжди щось дарують. Цього разу місто поповнилося багатофункціональним стадіоном (футбольне поле з легкоатлетичними біговими доріжками, поле для міні-футболу, волейбольно-баскетбольний майданчик, дитячий ігровий майданчик) на десятому мікрорайоні по проспекту Перемоги. 18 вересня привітати жителів мікрорайна (і не тільки їх) приїхали депутати міської ради на чолі з мером Андрієм Білоусовим. Вітаючи присутніх, Андрій Леонідович побажав щастя, добра і здоров'я. А також зазначив, що це не останній спортивний подарунок. "Вітаю всіх з днем ??народження нашого улюбленого міста. Щорічно на день народження міста ми відкриваємо нові об'єкти. Один з напрямків нашої роботи - це розвиток спорту. Завтра ми відкриваємо ще один стадіон біля вісімнадцятої школи. А до кінця року відкриємо такий же спорткомплекс на проспекті Конституції в Соцмісті. Чим більше у нас в місті буде таких спортивних об'єктів, тим більше відкривається перспектив для наших спортсменів. А на цьому мультикомплексі всі бажаючі можуть займатися футболом, волейболом, баскетболом і легкою атлетикою", - сказав І.Білоусов. Міський голова подарував сітку футбольних і баскетбольних м'ячів дитячо-юнацькій футбольній школі "Надія" і академії футболу.

До побажань мера приєдналися його заступник, координатор в місті питань з розвитку спорту і фізичної культури Костянтин Саусь, депутат міськради Михайло Бабенко, начальник управління молоді та спорту міськради Едуард Коряк.

Для присутніх з показовими програмами виступили юні акробати (ДЮСШ № 4) і гімнастки (ДЮСШ № 2), легкоатлети, футболісти, проведена баскетбольна зустріч між командами гімназії № 39 та ліцею НІТ. А для самих маленьких кам'янчан, Центр "Спорт для всіх" провів веселі естафети.

Після офіційної частини всі бажаючі могли сфотографуватися з міським головою і спортсменами.

Завершилося свято турніром між ветеранами-футболістами на міні-футбольному майданчику, де зустрілися команди "Дзержинець", "Металург" і "Дніпровець".

Фотоальбом https://www.facebook.com/media/set/?vanity=100004468564444&set=a.2047540875404845

 

Add a comment