У Кам'янському пройшла планова атестація з бойового мистецтва Сін Му Хапкидо.

Атестацію проводили: майстер Євген Свіжевський (5 дан), а також чорні пояси і володарі першого дана Павло Місюра, Артем Меркулов, Іван Костін. "Іспит не був легким. Хлопці здавали базову техніку звільнення від різних захоплень і обхватів, техніки роботи проти атак ножем і утримань ножем, робота в партері, техніки звільнення в положенні сидячи, лежачи, під стіною. А також було розглянуто застосування технік в різних варіантах і в різних умовах проти групи (3-5 чоловік)", - пояснив Євген Свіжевський.

На коричневі пояса атестувалися Андрій Сербін і Наталя Дмитрієва. Червоний пояс з коричневою смугою отримав Олександр Бовть. Почали свій спортивний шлях і були атестовані на жовті пояса Іван Габдєєв і Олексій Верижніков.

ДОВІДКА

Хапкідо - не вид спорту, а вид східного єдиноборства, так як змагання по ньому не проводяться. Бійці виступають лише з показовими виступами. Це єдиноборство досить жорстке, травматичне. І якщо людина не підготовлена, можуть виникнути проблеми аж до летального результату. Хапкідо виникло на початку ХХ століття в Кореї. Його засновником є Чху Ен Сіль. Послідовником став Джі Хаджі. Свого часу він тренував американський спецназ. У пострадянських країнах про хапкідо дізналися тільки в 90-х роках.

Add a comment

 

У столиці Латвії місті Рига 18-20 жовтня пройшов семінар "Black Belt Meeting" засновника хапкідо Джоджуніма Джі Хан Джі.

Кам'янське було представлено Євгеном Свіжевським, Дмитром Шепелевичем і Андрієм Сербіним. В рамках заходу відбулася планова атестація на чорні пояси, під час якої Євген Свіжевський став володарем п'ятого дана син мо хапкідо. У змаганнях на Кубок Східної Європи А.Сербін посів третє місце.

 

Add a comment
Семінар в Києві
 
 
У Києві пройшов базовий семінар з корейського бойового мистецтва син му хапкідо. Як повідомив Майстер Євген Свіжевський (4 дан) з Кам'янського, він разом з асистентами-земляками Павлом Місюрою (чорний пояс) і Олександром Бовть (червоний пояс) проводив цей захід на запрошення командира полку управління патрульної поліції в місті Київ Максима Демчика. "Семінар був закритого типу. В ньому брали участь тільки запрошені люди. Це вже другий семінар, який ми проводимо в Києві. Влітку 2018 року був аналогічний захід для Національної поліції столиці і цивільних осіб", - говорить Є.Свіжевський.
Add a comment
 
З ПРИЗЕРАМИ
 
У Мінську з другого по четверте листопада проходила міжнародна зустріч чорних поясів бойових мистецтв Східної Європи "Black Belt meeting", в якій взяли участь 37 спортсменів з Латвії, Росії, Фінляндії, Білорусі. Україну представляли Володимир Бублей з міста Ізюм, а також бійці з Кам'янського Євген Свіжевський, Олександр Виборний, Дмитро Шепелєвич.
 
45469180 2152969848101901 7317971626333569024 n
 
За інформацією, отриманою від організатора Східно-Європейської Асоціації хапкідо Євгена Свіжевського, в форматі зустрічі пройшов Кубок Східної Європи з син му хапкідо, де він був у якості головного судді. "У цих змаганнях Володимир Бублей посів третє місце, пропустивши вперед двох фінських спортсменів, - розповідає Є.Свіжевський. - Ще українці змагалися в Кубку засновника стилю комбатан арніс А.Пресас. У чвертьфіналі Олександр Виборний поступився фіналісту цього ж Кубка спортсмену з Бреста (Білорусь) і посів п'яте місце. За підсумками Кубка збірна України стала бронзовим призером. В рамках зустрічі також пройшли майстер-класи, які провели Грандмайстер Рамі з Фінляндії (9 дан син му хапкідо) і Майстер Андрій Гросс (5 дан комбатан арніс). На завершення зустрічі чорних поясів кам'янчанин Дмитро Шепелєвич атестувався на чорний пояс перший дан хапкідо. За традицією, після складання іспиту, всі бійці по черзі повиннні провести з володарем чорного пояса рівно сто кидків. Не минув цього і Дмитро. Наш арнісадор (людина, що практикує філіппінські бойові мистецтва) Олександр Виборний здав іспит на восьмий рівень комбатан".
 
ВСІ ПРИЗЕРИ
 
СВІЖЕВСЬКИЙ З ПРИЗЕРАМИ
 
45702055 2105883809727506 506573916341272576 n
 
45690770 266885680687885 1941647202900246528 n
Add a comment

 Комбатан

З першого по третє грудня в столиці Білорусі Мінську проходив міжнародний семінар Східної Європи з бойових мистецтв "MEETING OF BLACK BELT". Тридцять представників Латвії, Росії, Білорусі, України обмінювалися досвідом в розділах кидки, партер, робота зі зброєю, робота проти зброї, захист в різних умовах.

Тренування проводили Грандмайстер Герман Мочалін (8 дан хапкідо, 7 дан комбатан), Майстер Дмитро Рагунович (6 дан хапкідо), Майстер Євген Свіжевскій (5 дан комбатан, 4 дан хапкідо), Майстер Андрій Гросс (5 дан комбатан), Майстер Руслан Зайцев ( 5 дан хапкідо).

Представники бойового мистецтва хапкидо з Кам'янського пройшли триденну атестацію на чорний пояс хапкідо. Чорний пояс 1 дан син му хапкідо отримали Павло Місюра і Артем Меркулов. Олександр Виборний пройшов атестацію по комбатан четвертого рівня. А керівнику бойового мистецтва хапкідо в Кам'янському Євгену Свіжевскому глава школи Sin Moo-Han Do Kwan Грандмайстер Герман Мочалін вручив офіційний банер сертифікації під № 3.

Свіжевський з Місюрою і Меркуловим

Add a comment