222 з козацького двобою

 

Дванадцять бійців з Кам`янської ДЮСШ № 1 посіла призові місця на чемпіонаті України з козацького двобою, який пройшов  15-16 березня у Луцьку.

В змаганнях, які проводилися в трьох октагонах та на двох татамі, прийняли участь 600 спортсменів з 14 регіонів країни. Чемпіонами стали Богдан Богодюк, Артем Жижикін, Дмитро Волга, Кирило Шашко, Демʼян Давидюк, Евеліна Вороніна. Друге місце у Станіслава Тимченка і Іллі Таранушко. На "бронзі" зупинились Ярослав Саранча, Єлизавета Стогній, Олексій Стрілець і Михайло Дуганов. 

Add a comment

2Тимченко В

 

Кам`янчанин В`ячеслав Тимченко став переможцем Кубку Світу з козацького двобою, що проводився з 7 по 11 листопада в австрійському місті Брегенц.

Вихованець Кам`янської ДЮСШ № 1 майстер спорту України Вʼячеслав Тимченко на цих змаганнях отримав перемоги в двох розділах: Full та Light contact. Потрібно нагадати, що В`ячеслав у вересні став срібним призером чемпіонату Світу.

Add a comment

Богдан Богодюк чемпіон турніра з ММА в честь загиблих воїнів Кривого РогуВиграв три бої4 листопада 2023

 

В ЦПО "Терни", 4 листопада відбувся турнір з ММА, присвячений пам'яті полеглих Героїв з Кривого Рогу. Кам`янчанин Богдан Богодюк став переможцем змагань.

За нагороди, битися в ринг виходили майже дві сотні бійців з багатьох міст України. Перше місце у віковій категорії 14-15 років посів кам`янчанин Богдан Богодюк. Вихованець тренера Антона Єрмашкевича з СК "Герць-ММА", змагався серед бійців вагою до 72 кг. Богдан виграв два поєдинки достроково, а фінал одноголосним рішенням суддів. Колега Богодюка Яків Онуфрієв став третім у ваговій категорії 84 кг (старше 18 років).

Текст Віктора КУЛЕНКА.

Add a comment

 

 3 cc3945e577d91eed

 

 

1 жовтня Україна відзначала День захисників та захисниць. Це державне свято, що було започатковане у 2014 році як день "захисника", а у 2021 році стало днем "захисників та захисниць". З початку російсько-української війни мільйони українців та українок стали до лав ЗСУ, щоб захистити свою землю. Переходили в армію також українські спортсмени. За даними Міністерства молоді та спорту України, 361 український спортсмен загинув на війні.

У День захисників та захисниць Суспільне Спорт розповідає історії трьох українських спортсменок, що стали військовослужбовицями та захищають Україну https://suspilne.media/584225-zitta-v-mene-odne-i-a-zrobila-svij-vibir-istorii-ukrainskih-sportsmenok-so-stali-na-zahist-ukraini/

 

Авторка Катерина Макаревська

“Життя в мене одне, і я зробила свій вибір”

Світлана “Фенікс” Гоцик, 27 років
Бійчиня MMA, військовослужбовиця ЗСУ
Світлана зі школи мріяла навчатися у військовій академії й, щоб фізично підготуватися до вступних іспитів, пішла на бокс, де вже в першому спарингу “посадила хлопчика по печінці”. Тренер був настільки вражений, що запропонував їй залишитися у спорті навсправжки. Так військова мрія дівчини з Кам’янського, що на Дніпровщині, “відійшла вбік”. Як виявилося пізніше, не назавжди.

У 2014 році Світлана Гоцик змінила бокс на MMA. Новий напрямок вимагав стати “універсальною бійчинею”, тож паралельно спортсменка почала займатися джиу-джитсу, дзюдо й муайтаєм, аби вдосконалити свої навички.

“Коли починала спортивну діяльність, було мало поєдинків та промоушенів, у яких можна було показувати себе. Готувалася самостійно. Мені допомагали батьки, які купували екіпірування та відправляли на збори. Але завдяки настійливості я вийшла на такий рівень, що мене помітила організація WWFC. Шлях був тяжкий, але я щаслива, що його пройшла. Я стала дуже сильною морально”.

Її пристрасть до єдиноборств розуміли не всі: “Говорили, що я чоловікоподібна, що мені повибивають мізки. Навіть коли вчилася у спортивному коледжі, були вчителі, які в обличчя казали: «Свєто, ти будеш тупою. Що ти робиш?» У тому віці мені було складно, але я горіла тим, чим займалася. Увесь вільний час я була в залі. Моєю мрією було виступити за кордоном на великій арені, і було начхати на людей, які постійно мене гейтили. Що цікаво, коли я перемагала, всі були поруч, підтримували: «Ти така розумничка. Давай-давай!» А коли були поразки, без яких ніяк, знову казали: «Та тобі треба закінчувати. Ти не зможеш мати дітей». Це було смішно”.

Світлана знаходила підтримку в команді та родині, від батьків і сестер. Урешті саме в MMA Гоцик досягла найбільших спортивних успіхів та стала чотириразовою чемпіонкою світу, зокрема двічі за версією WWFC.

“Птаха Фенікс”

 

1 30e45186e201de82

 

У клітці Світлана Гоцик виступала під прізвиськом “Птаха Фенікс”. Цей спортивний псевдонім пізніше залишився з нею й у війську, а його образ – на тілі у формі тату.

  1. “Фенікс – це птаха, яка спалює себе, а потім відновлюється. Так само і я: хоч які б випробування були, я обов’язково відроджуся з попелу й буду сильнішою, фізично й психологічно. У спорті всі мої поєдинки були емоційними, яскравими. Інколи здавалося, що я вже програю, але знаходила вихід і перемагала. Навіть коли були поразки, я поверталася й забирала перемогу. У житті я так само підіймаюся та йду вперед. Фенікс – це моє”.


У квітні 2021-го, Світлана Гоцик вирушила до США, де на неї чекав один із найпрестижніших і найризикованіших поєдинків у кар’єрі. Це був бій проти венесуелки П’єри Родріґес за пояс чемпіонки світу за версією LFA (Legacy Fighting Alliance), а також за контракт із найбільшою організацією змішаних єдиноборств у світі – UFC (Ultimate Fighting Championship).

“Я поїхала туди абсолютно сама: у мене на той час уже не було тренерської команди. Тоді ще був карантин, час ішов, і щоб я не простоювалася й не падала в рейтингу, вирішила зробити такий крок: пан або пропав. Чотири раунди я виграла, а в п’ятому припустилася помилки – навіть не розумію, як це сталося, – та зазнала поразки. А та дівчина отримала все, що стояло на кону.

Після цього бою я зрозуміла, що сильно вигоріла, що дуже мало давала собі відпочити. Серце моє вже не горіло, очі не горіли. Дуже хотілося потрапити в UFC, але я зовсім не слухала себе, свій стан”.

 2 d701cc8c5114f1cb

 

Повернувшись додому, Світлана поставила спортивну кар’єру на паузу та відкрила для себе новий шлях. Її запросили до Дніпра, де проходив набір тілоохоронниць, який вона успішно пройшла.

Саме на новій роботі, в охоронній компанії, Світлана зустріла повномасштабне вторгнення Росії. Близько пів року вона була вимушена працювати за кордоном, проте вже тоді знала: коли повернеться, піде воювати.

Коли Світлана розповіла про свій намір батькові, він відповів: “Доцю, я також піду. Я ж не буду за тобою ховатися”. “Коли я була за кордоном, він уже був на «нулі», – розповідає спортсменка про рішення тата також стати військовим. – Мої думки були тільки про нього: як він там, що він там. Багато разів він не виходив на зв’язок. А потім усе дійшло до того, що він потрапив у реанімацію з серцем, і його комісували через стан здоров’я. Зараз він удома, чому я дуже рада. Хочу, щоб мої батьки були разом. Усе, що міг, він уже зробив”.

У 2023-му до армії долучилася вже Світлана. Нині Фенікс – зовнішня пілотеса БПЛА, проходить навчання та працює з FPV дронами. “Я розумію, що ця спеціалізація буде дуже корисною, і хочеться завдати максимально багато шкоди росіянам, – пояснює свій вибір військова. – Це постійні тренування. Вдячна, що хлопці мені допомагають, тому що в них є бойовий досвід”.

 

 cc3945e577d91eed

  1. “Побратими мене поважають, керівництво бачить, що я роблю все, що потрібно. Усі фізичні навантаження витягую на рівні з чоловіками. Усе показую ділом. Я прийшла сюди бути корисною та допомогти вигнати мос**лів з нашої землі. Мотивує, що мене сприймають як бійчиню, а не дівчинку. Це круто, бо я хочу робити те, що роблять інші, й щоб мене не виділяли”.


На думку Світлани, війна має торкатися не лише чоловіків, а й жінок, але переконана, що армія – не єдиний шлях.

“Хотілося б, щоб цивільні не забували, що війна триває, що не тільки вони втомилися, але й воїни. Дуже бісять і злять люди, які думають: моя хата скраю, нічого не знаю. Так не повинно бути. Якщо війна ще когось не торкнулася, то рано чи пізно торкнеться абсолютно всіх. Якщо ми не продовжуватимемо боротися за нашу перемогу… навіть не хочу про це думати. Не кажу, що всі повинні йти воювати, але можна виконувати функції в цивільному житті: волонтерити, донатити, виходити на мітинги”.

Того самого Світлана очікує від спортсменів, які продовжують цивільне життя та виїжджають за кордон на змагання й збори: “Важливо, щоб вони там згадували про нас, про Україну. Не забувайте, що нам треба допомагати”.

Сама повертатися до спорту Фенікс поки не планує. Свої пріоритети вона розставила на початку повномасштабної війни, коли відмовилася від низки пропозицій відновити кар’єру в MMA. Зокрема, її запрошували до Бразилії та жіночої ліги Invicta, а також пропонували переїхати до США, аби стати спарингпартнеркою бійчині UFC – бразилійки Аманди Рібас.

  1. “Усі ці пропозиції я відхилила. Для мене важливо розуміти й відчувати, чого я хочу. Якщо робитиму те, від чого не ловитиму кайф, адреналін, для мене не буде мотивації розвиватися. Відчуваю, що з мене досить. Життя в мене одне, і я зробила свій вибір. Зараз я дуже жадібна до знань, і це мене мотивує. Я там, де маю бути, та роблю те, що можу”.
Add a comment

Збірна ММА

 

У місті Александропулес (Греція), 1 жовтня завершився дводенний Чемпіонат Світу U18 зі змішаних єдиноборств UF ММА. Кам`янчанин Данило Сухорук став срібним призером.

Як повідомив президент UF MMA у Дніпропетровській області, віце-президент Кам`янського CК "Адреналін" Вячеслав Нагурний, в збірній України за нагороди змагалися 33 бійці. Українці вкотре доказали, що вона найкращі і команда посіла перше місце, завоювавши 24 медалі (10+9+5). Призерами стали збірні США (9+5+6) та Казахстану (5+7+5). Трійка посланців Дніпропетровщини виборола дві золоті та одну срібну медаль. Чемпіонські титули у віковій категорії 14-15 років здобули аулянка Вероніка Кизь (вагова категорія +45.4) з клубу "Апгрейт" (Верхньодніпровськ) і Данило Чернецький (72.6) з СК "Витязь" (Дніпро). Друге місце у представника "Адреналіну" (Кам`янське) Данила Сухорука (81.6), який змагався серед бійців 16-17 років.

 

384558189 1390150551710985 4352246963790794839 n

384566963 1390150575044316 3530699680923810022 n

Rbpm 6979892502063585 4466732782768859707 n

 

Текст Віктора КУЛЕНКА.

Add a comment