412157709 7309781715733438 6697876251326584100 n

 

У Кам'янському відбувся зимовий кайт-фестиваль Української асоціації повітряних зміїв.

Кам'янське стало місцем проведення Зимового кайт-фестивалю Української асоціації повітряних зміїв (УАПЗ). Яскраве дійство складалося з двох частин, які відбулися в різних локацях міста. Перша його частина - майстер клас і запуски зміїв - пройшли в ліцеї №18. Продовження і його друга частина проходило на базі центру "Біофарма Плазма".

У майстер-класі, який проводився 14 грудня у ліцеї №18, взяли участь сорок школярів. Як повідомив віце-президент УАПЗ Леонід Бройтман, протягом години дітям необхідно було власними руками виготовити улюбленого паперового повітряного змія. Розмалювати заготовку з контурами голуба, сови, тигра чи лева і перетворити її з допомогою підручних матеріалів у повітряного змія. Діти були у захваті від роботи і щохвилини новий яскравий повітряний змій милуваа око гостей та педагогів. І ось настав час коли повітряні змії мали злетіти у небо над зеленим газоном сучасного спортивного комплексу вісімнадцятого ліцею, але погода того дня виявилася справді нельотною... дощ, мряка, мокрий сніг, ожеледиця. Та дитячі кайти все ж злетіли! На імпровізованому майданчику у великій спортивній залі ліцею.

Завершився кайт-фестиваль на базі центру "Біофарма Плазма презентацією Кам'янської та Дніпропетровської обласної філії Української асоціації повітряних зміїв та проєкту "Зоряний кайт". Гості презентації переглянули фільми про участь представників УАПЗ у міжнародних кайт-фестивалях та про їх успіхи в Китаї, Болгарії, Італії. Саме переможці та дипломанти цих
змагань Ганна Дарда, Ольга Гаража з Дніпра та Іванна Мельничук із Кривого Рогу приїхали до Кам'янського провести зимовий кайт-фестиваль. Вони представили проєкти Української асоціації повітряних зміїв, серед яких міжнародні та всеукраїнські фестивалі, майстер-класи для дітей та школярів.

"Майстер клас особливо запам'ятався талановитими роботами, які самі школярі презентували. Сюрпризом для них стали новорічні подарунки та виступ ансамблю вуличної пісні "Стріт Бенд", - сказав Леонід Бройтман. Ведучих майстер-класу привітали та нагородили директор Кам'янського центру "Біофарма Плазма" Наталія Муленко та заступниця голова фонду "Ми з Кам'янського" Лариса Долина, які вручили новорічні подарунки у вигляді символів 2024 року - Драконів.

Традиційне дружнє фото і обмін ідеями завершили Зимовий кайт-фестиваль Української асоціації повітряних зміїв у Кам'янському.

Фото https://www.facebook.com/photo?fbid=7309781155733494&set=pcb.7309763562401920
Відео https://youtu.be/HR88UIDQLdo?si=1HOB3zheNKgfm3Ei

Add a comment

ivanna melnychuk 2

 

У місті Фоліньйо, з 6 по 9 жовтня відбувся міжнародний фестиваль повітряних зміїв "Одне небо - один світ" в якому підліткова збірна України виборола командний кубок. Про це розповів кам`янчанин, віце-президент Української асоціації повітряних зміїв Леонід Бройтман, який прийняв активну участь у підготовці одного з найстаріших італійських фестивалів OSOW.

Новостворена національна підліткова збірна України з кайт-флаїнґу дебютувала на серії миротворчих міжнародних фестивалів повітряних зміїв в Італії. Місією заходу є пропаганда єдиного мирного неба, що об’єднує різних людей за віком, національністю та релігією. Саме тому гаслом фестивалю став вираз "Одне небо — один світ".

"Збірну було сформовано Українською Асоціацією Повітряних Зміїв виключно з дітей, які проживають в Україні та є членами сімей героїв–військовослужбовців, - пояснює Л.Бройтмиан. - Успішні перші виступи Збірної за кордоном, які стали можливими завдяки фінансовій підтримці міжнародної кайт-спільноти, продовжаться активними тренуваннями в Україні в рамках підготовки до участі в Чемпіонаті Світу з повітряних зміїв, який заплановано на квітень 2024 року в Китаї".

 

Збірна отримала Кубок

 

До складу нової команди увійшли і представники Дніпропетровщини: 15-річна Іванна Мельничук з Кривого Рога та Ольга Гаража (18 років) з Дніпра. Нагадаємо, що дівчата вперше презентували нашу область в серпні цього року на Українському Міжнародному фестивалі повітряних зміїв у Болгарії. За результатами фестивалю вони доєдналися до Дніпропетровського обласного клубу кайт-флаїнґу "Зоряний Кайт" з центром у Кам’янському та почали займатися повітряними зміями як спортом професійно.

Add a comment

Федерація триатлону міста Кам`янське анонсує проведення змагань.

В урочищі Самишина балка 23 липня відбудуться змагання з легкоатлетичного та велосипедного кросу, 24 липня - з кросового дуатлону. Заїзд на стартову галявину з вул. Гайдамацької (раніше – пр. Більшовистський). Координати GPS (старт, фініш, транзитна зона, нагородження): N 48030.861’ EO 34033.728’

Учасники змагань при отриманні стартового пакету сплачують благодійний стартовий внесок в розмірі від 100 грн. та можуть прийняти участь в усіх змаганнях (л/а крос, велокрос, дуатлон). Розмір донату на підтримку Збройних Сил України не обмеженно. Всі зібрані кошти будуть направлені на допомогу для потреб ЗСУ.

Add a comment

 

Наразі бурхливими темпами у всьому світі, та в Україні зокрема, розвивається кіберспорт. Дуже популярними являються ігри cs go та dota 2. Турніри проводяться для різних категорій людей, у тому числі для ілюдей з інвалідністю. Організовують такі заходи і для баскетбольних, футбольних та інших спортивних клубів.

Одним із членів всеукраїнської федерації кіберспорту є кам`янчанин Кирило Іванов, який познайомився з цим видом спорту ще у дитинстві. "Тоді були популярними комп`ютерні клуби, куди ми ходили грати. Найвідоміші з них в тодішньому Дніпродзержинську знаходились в районі кафе "Алекс" і в будівлі нічного клубу ресторану "Україна", - розповідає К.Іванов. - Ми з товаришами організували свою команду і навіть прийняли участь у міському турнірі. Але, на жаль, далеко не пройшли".

Майстер спорту України з шашок Кирило Іванов відомий у місті, як активний учасник всіляких соціальних проєктів. "Я дуже люблю брати участь у чомусь новому для себе, - продовжує розповідати К.Іванов. - Минулого року я відвідав офіс Федерації кіберспорту у Дніпрі ("Міст Сіті"), де познайомився з виконавчим директором Антоном Маркеловим. Я запропонував проводити турніри для людей з інвалідністю. Керівнику Федерації ця ідея припала до душі. На сьогоднішній день ми провели вже чотири таких турніри. На кожному з них зазвичай збирається 8-10 команд. Призи встановлюють спонсори, безпосередньо сама федерація кіберспорту UESF та 2Е gaming. В останній грі були ще додаткові призи: шапки, футболки та книги від федерації, автором яких є легенда cs go чемпіон світу Данило Zeus Тесленко. Ми завжди раді спонсорській підтримці і інших зацікавлених організацій".

В обов'язки члена Федерації кіберспорта України UESF Кирила Іванова входить рекламування цього виду спорту в соцмережах. "В першу чергу я намагаюся знайти людей з інвалідністю, які хотіли б приймати участь в кібертурнірах, але не знають як це зробити. Для цього підтримую зв`язки з організаціями Інваспорту в інших областях та містах нашої країни. А ще контролюю турніри, щоби все було максимально чесно".

Кіберспорт дає можливість побачити світ, реалізуватися як спортсмен, а також можна заробити на великих змаганнях, де переможці отримують тисячі і навіть мільйони доларів. Зараз є можливість навіть здобути кіберспортивну освіту. "Але, щоб досягти високих результатів у кіберспорті, як і в будь-якому виді спорту, треба багато тренуватися, приділяючи належну увагу на свій режим дня (харчування, відпочинок, заняття фізичними вправами тощо), щоб залишатися завжди у формі і бути класним кіберспортсменом. Сподіваюся, що і в нашому місті з'являться чемпіони світу з сs go (контр страйк) та dota2", - говорить Кирило Іванов.

Add a comment

 

В неділю, 12 вересня, в Лівобережному парку відпочинку пройде крос-триатлон. Змагання включають в себе: плавання, велокрос, біг. На дистанціях будуть змагатися чоловіки і жінки у восьми вікових категоріях.

Реєстрація учасників з 8:00 до 10:00 на центральній алеї парку. Старт в 12:00.

Інформація за тел. 067 959 77 60 та на сторінці у Facebook "Триатлон Кам`янське".

Add a comment