3767333

 

Клуб Англійської Прем’єр-ліги “Брентфорд” випустив документальний фільм про півзахисника команди Єгора Ярмолюка, першим тренером якого був Микола Голік з Кам`янського.

У фільмі Ярмолюк розповідає про свою кар’єру, переїзд до Англії, сім’ю, війну росії проти України та її вплив на його життя.

20-річний Єгор народився в містечку Верхньодніпровськ на Дніпропетровщині. Футбольній майстерності Єгор навчався в Кам’янському (раніше Дніпродзержинську) "Прометеї", академії "Дніпра" та врешті решт "Дніпра-1". Влітку 2022 року Ярмолюк перейшов в англійський "Брентфорд". Англійський клуб заплатив 1,6 млн євро за гравця. Спочатку Єгор виступав за резервну команду "бджіл".

Влітку 2023 року Ярмолюка було переведено до першої команди "Брентфорда". Нинішнього сезону Ярмолюк провів 21 матч за англійську команду.

Відео https://www.youtube.com/watch?v=F0goHoDS5mE

Add a comment

IMG c001b587d756af9f601e21c593ec57ef V

 

"О спорт! Ти - мир!". Поколінню 70-80-х років чудово відомий цей вислів. Хтось цікавився, хтось займався, а хтось вивчав історію спорту в нашому місті. Михайло Геннадієвич Резніков написав антологію міського футболу - двохтомний "Футбольний калейдоскоп". Третю книгу на жаль не дописав. Життя відомої людини, засновника руху клубного дитячого футболу припинилось...

20 січня 2024 року в Кам`янському культурно-спортивному комплексі "Дніпровець" був проведений турнір пам`яті Михайла Геннадієвича Резнікова. Зранку у комплексі було людно. Молодь, старше покоління, яких футбол закохав в себе на все життя. Дехто займається цим на аматорському рівні, а для когось це стало професією. Син Михайла Геннадієвича Денис Резніков займається футболом офіційно. Мрія батька здійснилася. Денис став організатором нинішнього турніру, на який зібралося чимало прихильників цього виду спорту, об`єднавшого кого на майданчику, а кого на трибунах вболівальників. Лунають оплески, свисток судді, цифри на табло, а ще протяжне "гооол!". Час турнірних матчів швидко спливає. Команди змінюють одна одну. Переможців в цих змаганнях не було. Кубки з рук Дениса Резнікова отримали капітани всіх команд. Добрі чутливі слова, слова вдячності лунали в залі "Дніпровця". Головним переможцем є засновник, історичний фахівець розвитку дитячого футболу в нашому місті Михайло Геннадієвич Резніков, в пам`ять якого і був проведений цей турнір.

Щира подяка всім, хто разом з родиною, друзями згадав цю людину. Людину з великим, палким, добрим серцем.

Спорт живе і продовжує писати свою історію. Підтвердженням чого являється міський футбольний турнір дитячих команд, що зараз проходить. Діти продовжують творити історію футболу Кам`янського. Сподіваюсь, що третя книга М.Г.Резнікова обов`язково буде надрукована і гідно знйде місце на книжкових полицях люей, закоханих в цей неймовірно чудовий вид спорту - футбол.

Марина Мусієнко, адміністраторка дитячої футбольної Академії "Дніпро" міста Кам`янське.

Фотоальбом https://www.facebook.com/photo/?fbid=374745681916634&set=a.374746171916585

Add a comment

 DSC0053

 

Традиційно футболісти-ветерани Кам`янського під час новорічних свят зустрічаються на полі з командами-суперницями. 6 січня їх суперниками стали гості з обласного центру, команда "Локомотив-ветеран".

"Такі товариські зустрічі ми проводимо в самому кінці року або на початку січня, - розповідає голова федерації футболу Кам`янського Едуард Коряк. - Цього року на стадіоні "Надія" до нас завітали футболісти з Дніпра. Досить часто ми їздимо на змагання команд вікових груп старше 55 або 60 років. В складі кам`янчан грають і футболісти з Дніпра. Цікаво, що в 2015 році команда "Дзержинець" стала чемпіоном України з футзалу. В складі тієї команди грали Леонід Туктаров, Олександр Лісковець та Віктор Халявко, які вийшли на поле в сьогодняшньому складі гостей. Вони, а також голкіпер Євген Грабовський були і срібними призерами чемпіонату України 2021 року в Одесі. А буває так, що нас запрошують зіграти за команду з Дніпра. Такі от склалися у нас дружні традиції. Минулого року дніпряни на цьому ж стадіоні розкатали нас 8:0 чи 7:1, не пам`ятаю кінцевий результат. Але повозили наших хлопців по полю добряче".

Матч розпочався з першого удару по м`ячу Олексанром Мартишовим, який після операції на нозі знаходиться на реабілітації. З цікавинок можна згадати, що в команді гостей грав відомий журналіст, ветеран ЗСУ Віктор Ожогін.

Цього разу кам`янчани взяли реванш. Після першого "сухого" тайму і частини другого, казалося, що зустріч так і завершиться внічию. Але іншої думки були господарі майданчика. Підвищивши темп, вони рішуче пішли в наступ і на 65-ій хвилині відзначився Ігор Стежко. А за декілька секунд до фінального свистка арбітра матчу Віктора Мунтяна, Сергій Хомчик мав нагоду забити гол, але він віддав пас Віктору Котвицькому, який і поставив крапку в підсумковому рахунку - 2:0.

СКЛАДИ КОМАНД

Кам`янське

Анатолій Алісов (1952 р.н.)
Олег Коваль (1966)
Віктор Котвицький (1952)
Валерій Палійчук (1961)
Сергій Хомчик (1960)
Едуард Іванов (1970)
Микола Крижанівський (1955)
Ігор Стежко (1960)
Віктор Шевченко (1957)
Іван Решетило (1957)
Сергій Костевич (1966)
Ігор Ігнатенко (1970)
Леонід Рибалко (1958)

"Локомотив-ветеран" (Дніпро)

Євген Грабовський (1958)
Михайло Успенський (1954)
Сергій Астахов (1955)
Олександр Лисковець (1962)
Леонід Туктаров (1962)
Віктор Ожогін (1959)
Анатолій Зюзь (1952)
Віктор Микитюк (1959)
Ігор Михайлечко (1965)
Сергій Волошин (1967)
Віктор Халявко (1959)

Текст і фото Віктора КУЛЕНКА.

Фотоальбом https://www.facebook.com/photo/?fbid=364789489578920&set=a.364791962912006

Add a comment

111Ярмолюк

 

У поєдинку 14-го туру англійської Прем'єр-ліги, другого грудня "Брентфорд" в домашньому матчі переграв "Лутон Таун" із рахунком 3:1. Півзахисник Єгор Ярмолюк, вихованець тренера Кам`янського "Прометея" Миколи Голіка (Єгор пізніше перейшов до Дніпровської Академії) вийшов у стартовому складі "Брентфорда" та провів на полі 70 хвилин, після чого був замінений на Шендона Баптіста.

Усі голи в цьому поєдинку були забиті у другому таймі, однак без участі 19-річного Є.Ярмолюка.

Ярмолюк вийшов у стартовому складі "Брентфорда" вже вдруге поспіль в рамках АПЛ (вперше це сталося 26 листопада в грі проти "Арсенала"). Раніше в нинішньому сезоні Єгор грав з перших хвилин тільки в матчі Кубку ліги проти "Ньюпорта".

Add a comment

11111111111111IMG 3aa01c255932aad06256277b9483edd5 V

 

Футбольний турнір "Trofeo Malgratense" являється міжнародною подією в календарі турнірів KOMM MIT. Рівно 40 років назад, на іспанське узбережжя Коста-де-Барселона-Маресме з багатьох куточків світу з`їхалися дитячі футбольні команди, щоб позмагатися між собою. Гравці з Кам`янського нинішньої осені вперше проторували шлях на цей футбольний форум. І вояж на батьківщину легендарної команди "Барселона" виявився щасливим. Хлопці "АФК-"Надія-nova" відразу стали срібними призерами.

 

IMG 96c3f1cbc623e02b8545fb966f25c98a V

 

У Барселоні, з 14 по 21 жовтня пройшов міжнародний футбольний турнір "Trofeo Malgratense", в якому грали 30 команд з Албанії, Болгарії, Вельсу, Данії, Німеччини, Польщі, Іспанії, Індії, України, Фінляндії, Шотландії у вікови категоріях U11-U19. Ігри проводилися на полях зі штучним покриттям у Мальграт-де-Мар, Пінеда-де-Мар, Ареніс-де-Мунт, Сан-Вісенс-де-Монтальт, Сан-Сусанна, Сан-Поль та Матаро. Збірна команда АФК-"Надія-nova" змагалася серед футболістів U17. Тренер Валерій Палійчук поділився враженнями від поїздки на турнір.

"У групі крім нас грали дві місцеві команди, а також представники Вельсу та Польщі, - пояснює В.Палійчук. - Команда АФК віком на два роки молодша за суперників, тому ми змушені були підсилитися гравцями "Надія-nova" (правила турніру не забороняють таку рокіровку), за що велика подяка тренерам Миколі Голіку і Івану Бєломицеву. І хлопці показали себе з найкращої сторони. Розгромивши Вельс 5:1, вони вийшли з радісними обличчами на наступну гру з іспанцями, майбутніми переможцями турніру. Але дуже швидко радість змінилася спочатку на здивування, а потім на образу. І не через гру суперників, а через вкрай упереджене суддівство. Не знаю звідки були арбітри, але вони підсуджували іспанцям весь матч. Хоча ми так і не дограли до кінця сім хвилин. Тренери з Дніпра, які їздили з нами, ахнули від такого хамства. Кажуть, що ми думали, що у нас погане суддівство, а тут просто огидне. В тому матчі ми програли 1:2. Після цієї гри ми зустрічалися з ще однією іспанською командою. Але їй зарахували поразку 3:0 за "підставу" (гравці старші за вказаний вік). Всі зустрічі ми проводили у другій половині дня. А от матч за друге місце пройшов в день закриття турніру о 15:00. Ми грали з поляками і перемогли 2:1. Вечером останнього дня турніру, у Санта-Сусанна відбулася церемонія нагородження з врученням призів та феєрверком. Команда АФК-"Надія-nova" отримала кубок "Гран-прі" як краща команда турніру. До речі, як нам повідомили, такий приз українська команда отримала вперше. Разом з капітаном команди АФК-"Надія-nova" Максимом Вяткіним, кубок за друге місце отримали Олексій Дорошенко, Антон Дорошенко, Андрій Дзюба, Денис Кузьменко, Максим Онопрієнко, Дмитро Задорожний, Максим Горобець, Денис Веселий, Іван Неілко, Ростислав Беляєв, Матвій Катриченко, Ярослав Гринєвич, Дмитро Коржавін, Артем Третяченко, Гліб Черниш, Данило Нікулін, Назар Трофімов. А ще нагороду отримав найкращий бомбардир нашої команди Максим Горобець, який забив сім голів".

 

396957628 7150675501611883 8354631011009246245 n

 

Тренери також відзначили гру Андрія Черника, одного з найкращих воротарів турніру, а також форварда Івана Ярмолюка. "Ваня, це молодший брат Єгора Ярмолюка, колишнього вихованця "Надії", який нині грає в команді Англійської Прем`єр-ліги "Брентфорді", - розповідає тренер Микола Голік. - Мої "малюки" (хлопці 2008/2009 р.н.) хоча і програли всі чотири матчі німецьким командам з різницею в один мяч, але добряче їх повозили по полю. Особливо старався Іван, який накручував суперників по всьому полю. Просто йому б хорошого партнера. Та ще й сили на заключний удар не вистачало. Перед поїздкою в Іспанію, я гадав, що ми будемо грати на пів поля. Але виявилося, що за правилами турніру, гра проводиться на всю довжину стандартного поля".

Для юних футболістів, які мешкали в Мальграт-де-Мар, була організована екскурсія в Барселону, що розташована за 55 кілометрів. "Для нас провели пізнавальну екскурсію по Барселоні. Побачили панораму Барселони з пагорба Тібідабо, помилувалися чудовим витвором знаменитого архітектурного генія Антоніо Гауді собором Саграда Фамілія. Прогулялися найвідомішою вулицею міста Бульваром Рамбла від площі Каталонії до пам'ятника Христофору Колумбу. Нажаль не змогли проїхатися по вечірній Барселоні і не побачили казкового дійства з світла, води і музики Магічного фонтану. Не побачили ми і святе місце для іспанського футболу стадіон "Камп Ноу", на якому проводиться реконструкція. Але всі залишилися задоволеними від перебування в сонячній Іспанії", - завершив нашу бесіду тренер Валерій Палійчук.

Текст Віктора КУЛЕНКА.

 

IMG 3f9929bd683623fc31c0347e2ee81be2 V

IMG 051f783812bee08ede749f6074a3952a V

IMG 862dd71cfbd315f83415eeb2849b056c V

396964372 7150675521611881 807826175536158383 n

IMG 0d4fcc7ec5d567536d17c0b0bebe20f4 V

IMG c7fd0f468803dc831b3eaca52df1a00e V

Add a comment