У Кам'янському пройшла планова атестація з бойового мистецтва Сін Му Хапкидо.

Атестацію проводили: майстер Євген Свіжевський (5 дан), а також чорні пояси і володарі першого дана Павло Місюра, Артем Меркулов, Іван Костін. "Іспит не був легким. Хлопці здавали базову техніку звільнення від різних захоплень і обхватів, техніки роботи проти атак ножем і утримань ножем, робота в партері, техніки звільнення в положенні сидячи, лежачи, під стіною. А також було розглянуто застосування технік в різних варіантах і в різних умовах проти групи (3-5 чоловік)", - пояснив Євген Свіжевський.

На коричневі пояса атестувалися Андрій Сербін і Наталя Дмитрієва. Червоний пояс з коричневою смугою отримав Олександр Бовть. Почали свій спортивний шлях і були атестовані на жовті пояса Іван Габдєєв і Олексій Верижніков.

ДОВІДКА

Хапкідо - не вид спорту, а вид східного єдиноборства, так як змагання по ньому не проводяться. Бійці виступають лише з показовими виступами. Це єдиноборство досить жорстке, травматичне. І якщо людина не підготовлена, можуть виникнути проблеми аж до летального результату. Хапкідо виникло на початку ХХ століття в Кореї. Його засновником є Чху Ен Сіль. Послідовником став Джі Хаджі. Свого часу він тренував американський спецназ. У пострадянських країнах про хапкідо дізналися тільки в 90-х роках.