Теніс DSC0406

 

У лівобережній частині Кам`янського, з`явилися перші літні тенісні корти.

Спортивна інфраструктура лівобережжя міста, поповнилася двома тенісними кортам, які були введені в дію 9 червня в ДЮСШ № 2 (пр. Перемоги, 63). Крім тренерів, спортсменів та їх батьків, прийшло багато зацікавлених жителів мікрорайонів, які записували дітей для тренування в секцію тенісу. На спортивне свято завітав і міський голова Андрій Білоусов. Вітаючи всіх з цією неординарною подією, очільник міста відзначив, що відкриття кортів надасть можливість спортсменам займатися тенісом та готуватися до змагань не покидаючи лівобережну чапстину Кам`янського. "Ми продовжуємо зміцнювати матеріально-технічне забезпечення спортивних закладів нашого міста, - наголосив А.Білоусов. - За останні роки ми відкрили чотири багатофункціональних спортивних комплекси: в Карнаухівці, "Надія" на третьому мікрорайоні, спортивні майданчики на базі ДЮСШ №2 та біля ліцею №18. В цьому році ми також введемо в дію спортивний комплекс на Соцмісті. А сьогодні відкриваємо перші на лівому березі тенісні корти. Будемо і надалі зміцнювати нашу спортивну базу, і робити все, щоб у наших дітей було щасливе дитинство, і війна не змогла його відібрати. Ми вдячні нашим Збройним Силам і віримо в нашу перемогу!". До привітання приєдналися начальник управління молоді та спорту міськради Едуард Коряк, директора ДЮСШ № 2 і №3 Євген Оніпко та Микола Маймур.

Перші лівобережні тенісні корти мають спеціалізоване гумове покриття. Якість спортивного майданчика проекзаменували юні тенісисти, які провели між собою турнір. Серед них були і дві цьогорічні переможниці парного розряду першості України в категорії "А" серед гравців до 12 років Марія Кочерженко та Аріана Багбая, які і виграли змагання. Вихованки тренера Сергія Козченка перемогли пару Анна Кузнецова/Архип Пікуш.

Всім учасникам турніру та тренерам презентували особливі пам’ятні медалі на згадку про чудову подію. Призерів нагородили медалями, а переможці отрмиали ще й кубки. Вручаючи нагороди, начальник управління молоді та спорту Едуард Коряк сказав, що памятні медалі - це як частинка нових кортів. "За традицією, при відкритті бвскетбольних чи футбольних мвйданчиків, гравці обрізають і беруть з собою на пам`ять шматочки сітки. У вас же залишиться на згадку медаль". - пояснив Е.Коряк.

Тренер ДЮСШ № 3 Григорій Никифоров займається тенісом на протязі 62 років. Свого часу він грав в парі разом з засновником цього виду спорту у нвшому місті директором Придніпровського хімічного заводу Михайлом Прокоповичем Аношкіним. "Починав я свою спортивну карєру у 1961 році, коли у місті була відкрита перша тенісна дитяча група. Мені тоді було 14 років, та я сказав, що 12, - згадує ветеран тенісу міста Г.Никифоров. - Саме цікаве те, що я в перший же день грав з тренером через сітку. А до цього ми на вулиці натягували мотузки і грали дерев'яними ракетками. Через два роки я став чемпіоном області серед школярів. І ось вже 62 роки в тенісі. Дуже добре, що на лівому березі відкрилися корти, адже в нас займається багато дітей, які їздять на првобережжя. Потрібно усунути деякі похибки, які виникли під час будівництва кортів, і тоді можна буде проводити турніри. Впевнений, дуже скоро ми проведемо тут турнір лівого берега проти правого, що дуже модно серед деяких видів спорту".

P.S. "Перед тим як робити корт, треба було порадитись з фахівцями. Ми б докладно все пояснили. Висота сітки неправильна. Немає центрів на ній (за правилами 91 см по центру, з боків 106 см). Розмітка неправильна. Роздільні лінії повинні бути шириною 5 см, а тут 8 см. Правила такі і їх потрібно дотримуватися. В двох метрах ззаду ігрового майданчика стоять лавочки та урни, які абсолютно недоречні тут. Вони заважають тенісисту бігати. Краще, щоб вони знаходилися по бокам кортів. Я боявся, що сьогодні хтось із дівчат, які завтра їхатимуть на чемпіонат України, травмується. Добре, що вони прмслухалися до порад тренерів і не робили зайві прийоми", - пояснив Г.В.Никифоров, суддя республіканської категорії.

Текст і фото Віктора КУЛЕНКА.
Фотоальбом https://www.facebook.com/photo/?fbid=245633911494479&set=a.245639111493959