Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

 

2 Кока Кола

 

"Coca-Cola" – популярний газований безалкогольний напій є одним із найвідоміших брендів у світі. З ним звязано багато міфів та легенд. Розберемося, що з "Coca-Cola" правда, а що вимисли.

Відео https://www.youtube.com/watch?v=BGkBrvAw388&t=102s

* Напій "Coca-Cola" був придуманий в Атланті (штат Джорджія, США) 8 травня 1886. Його автор — фармацевт Джон Стіт Пембертон, колишній офіцер американської Армії конфедерації. Назву для нового напою придумав бухгалтер Пембертона Френк Робінсон, який, також володіючи каліграфією, написав слова "Coca-Cola" фігурними буквами (так званий шрифт Спенсера), які до цього дня є логотипом напою.

* Перший зовнішній рекламний щит "Coca-Cola", намальований ще в 1904 році, до цих пір знаходиться на своєму місці в містечку Картерсвилл (штат Джорджія).

* Найбільший знак "Coca-Cola" розташований в чилійському місті Аріка. Він встановлений на вершині пагорба. Ширина знака - 122 метри, висота - 40 метрів. Складено цей знак з 70 тисяч пляшок від "Coca-Cola".

* Одна з причин, з якої ніхто не може дізнатися рецепт цього напою, полягає в тому, що компанія зберігає його під замком. У 2011 році, в ознаменування 125-річчя бренду, секретна формула була переміщена в сховище, розташоване на території музею "World of Coca-Cola".

* Хоча в наш час "Coca-Cola" можна купити практично скрізь, є дві країни, де цей напій знайти неможливо. Це Куба і Північна Корея. "Coca-Cola" покинула Кубу після революції, коли до влади прийшов Фідель Кастро. Що стосується Північної Кореї, то там вона не продавалася взагалі (хоча є відомості, що вона поставляється туди нелегально).