Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

71PpendAnWL. AC 1500

 

 

Сьогодні кожен легко може купити холодильник, причому на ринку представлені моделі на будь-який смак і бюджет. А що цікавого ви знаєте про цей агрегат?

Відео https://www.youtube.com/watch?v=E6__3-p0sGQ

* Американський винахідник з Міннесоти Альберт Маршалл запатентував холодильник 8 серпня 1899 року. Він працював на дровах, вугіллі та газі. Коштував такий чудо-пристрій більше, ніж автомобіль "Форд".

* Перші побутові холодильники в СРСР з'явилися незабаром після американських - з 1937 року Харківський тракторний завод випускав дрібними серіями агрегати під назвою ХТЗ-120. Зовні вони були схожі на важкі металеві сейфи з кількома полицями.

* У фільмі "Назад в майбутнє" спочатку машиною часу повинен був служити холодильник. Але незабаром після початку зйомок ця ідея була відкинута, тому що Роберт Земекіс і Стівен Спілберг злякалися за дітей. Вони не хотіли, щоб діти почали залазити в холодильники і застрявати в них або застуджуватись від холоду.

* Найбільший у світі холодильник в довжину складає 27 кілометрів. Це кріогенна магістральна лінія на франко-швейцарському кордоні, на захід від Женеви. А збудували цей макрохолодильник для великого андронного колайдера.

* Топ найдорожчих моделей холодильників:
Meneghini La Cambusa вартістю понад 40 тисяч доларів;
Gorenje Starry Night – 10 тис. дол.;
Sub Zero Pro 48 – близько 16 тис. дол.;
Northland 60SSG-SGX – приблизно 14 тис. дол.;
Liebherr ECBN6256-AU – 12 тис. дол.