111vEdq QXKxEc

 

З 26 по 30 квітня на річці Чорний Черемош (на Івано-Франківщині) паралельно пройшли два чемпіонати: України та Європи зі спортивного водного туризму. Кам'янське на змаганнях вже котрий рік поспіль представляв спортивно туристський клуб "TRITON", керівником якого є майстер спорту України Дмитро Олександрович Котов.

Як розповів Дмитро Котов, на змаганнях було представлено 19 екіпажів катамаранів двійок, 17 - катамаранів четвірок, 9 - байдарок, 7 - каякерів. Екіпажі змагалися в трьох дисциплінах: слаломі (25 воріт), 30-кілометровому раллі і спринті на дистанції 5 кілометрів. Головними суперниками українців були спортсмени із Білорусі.

Після трьохденних гонок екіпаж Дніпропетровської обласної федерації спортивного туризму (ОФСТ) міста Кам'янське в складі Дмитра Котова і Владислава Тубана посіли друге місце в класі катамаранів двійок. "Ми поступились лише чотири секунди суперникам з Вінницької області, - розповідає капітан збірної нашого міста, майстер спорту Дмитро Котов. - У кожній із трьох дисциплін ми фінішували другими, що в загальному заліку і принесло срібні медалі як в чемпіонаті країни, так і в континентальному чемпіонаті. Екіпаж катамарана четвірки посів четверте місце. Тим самим Єгор Носач, Олексій Тубан, Родіон Мовчан і Владислав Стадниченко підтвердили звання кандидатів у майстри спорту. Та якби було більш компетентне суддівство, то хлопці могли б претендувати теж на срібні нагороди. Судді "вліпили" їм 50 штрафних секунд на проходженні восьмих воріт, хоча це маячня. Але відео немає, так що ми не зуміли відсудити ці секунди. На порозі Гук четвірку мало не превернуло, що є нонсенсом для Черемоша. Із-за відлиги почав танути Чорногорський хребет, і вода дуже різко пішла. Вона була висока й страшна. Я такої води не бачив там з 2009 року.

Катамаран четвірка

Наша байдарка двійка в складі Микити Григор'єва і Олександра Білого дебютувала на змаганнях такого рівня. Вони впевнено виглядали, але через оверкіль (переворот судна. - прим. автора) зайняли четверте місце".

Текст Віктора КУЛЕНКА.