У третій день чемпіонату України серед юнаків в Харківському 25-метровому басейні Яни Клочкової кам`янчанка Тетяна Афанасьєва виграла два золота поспіль на дистанціях, які технічно складні і вимагають від спортсмена максимальної витривалості .

Про 400 метрів комплекс і 200 метрів батерфляй зазвичай говорять - рідкісні дистанції, ніхто не пливе, конкуренції мало, легко виграти. На своїй улюбленій дистанції 400 метрів комплексним плаванням вихованка чемпіона світу Дмитра Краєвського показала кращий результат турніру за очками FINA серед дівчат та хлопців. Таня подолала дистанцію за 4:57.10, поліпшивши свій особистий рекорд на короткій воді на 4.08 секунди, в черговий раз за нормативом майстра спорту України.

Через 20 хвилин ще більш яскравою була боротьба на 200-метрівці батерфляєм, особливо якщо врахувати, що на сусідній доріжці пливла майстер спорту Кіра Пономаренко. У суперниці Афанасьєвої був найкращий заявочний результат на цій дистанції і звання чемпіонки на сотці баттерфляєм по юнакам та юніорів 2021 року, що змушувало вельми понервувати. Особливо якщо врахувати, що в минулому році саме Кіра виграла у Тані друге місце на цій же дистанції, на цьому ж турнірі і в цьому ж басейні. Цього разу 12-річна кам'янчанка була першою з результатом 2:21.35, поліпшивши свій особистий рекорд на 3.86 секунди.

У підсумку, в скарбничці нашої "золотої рибки" Тетяни Афанасьєвої виявилося чотири "золота" з чотирьох можливих. Нагадаємо, що відповідно до регламенту змагання, кожен учасник мав право на цьому турнірі стартувати не більше ніж в чотирьох видах програми індивідуально.