optimized ej52
 
 
Вже більше ніж тиждень, 80 спортсменів з порушенням опорно-рухового апарату і зору проживають в Кам`янських готелях "Олмпія" і "RODINA", і тренуються в басейні олімпійського класу "МіКомп". Готуються вони до чемпіонату світу з плавання серед паралімпійців, який пройде з 9 по 15 вересня в Лондоні.
 
"В Кам'янське приїхало багато іменитих спортсменів, чемпіонів світу, Європи, Паралімпійських Ігор. Можна назвати самих самих. Герой України Віктор Смирнов з Донецька володіє такими титулами серед сліпих спортсменів, Єлизавета Мережко з Херсона серед візочників, - розповідає головний тренер паралімпійської збірної України з плавання Геннадій Анатолійович Вдовиченко. - Після тренувального збору буде визначено офіційний склад збірної нашої країни і в Лондон поїдуть 43 плавця". Нашій країні є, ким пишатися і в черговий раз голосно заявити про права людей з обмеженими можливостями.
 
Чемпіонати світу серед паралімпійців проводяться раз на два роки. Збірна України знаходиться серед лідерів світового плавання. Правда, на останньому такому світовому форумі, який проводився в Мексиці в 2017 році збірна України не виступала. "Хочу сказати, що останнє десятиліття фінансування збірної команди з плавання знаходиться на належному рівні, що дозволяє нам показувати досить високі результати, - продовжує розповідати Г.Вдовиченко. - З керівництвом басейну у нас склалися чудові стосунки. Вони завжди готові йти нам на зустріч і спільно вирішувати всі питання, які виникають. У Кам'янському ми проводимо збори не один рік. Свою позитивну роль відіграє компактність інфраструктури. Тут все знаходиться поруч: і готель, і кафе, і чаша басейну, і тренажерні зали. Все це в поєднанні для візочників має велике значення і позитивно впливає на швидке відновлення спортсменів. У плані майбутніх виступів ми плануємо показати високі результати і боротися в загальнокомандному заліку за потрапляння до призової трійки. Суперники у нас як завжди дуже сильні - це збірні Великобританії, Росії, а останнім часом і Італії".
 
Паралімпійська збірна України буде тренуватися в басейні "МіКомп" практично до самого виїзду на чемпіонат світу. "А так як наш басейн увійшов до переліку баз для підготовки до XXXII літніх Олімпійських ігор, то вже з сьомого вересня в ньому почне тренуватися частина плавців олімпійської збірної України, які в 2020 році будуть брати участь в Токійській Олімпіаді", - поінформував генеральний директор компанії "МіКомп" Олег Миколайович Мороз.