Костромін
 
У Харкові завершився  Кубок України з плавання. Як повідомив тренер спортивного товариства "Авангард" Андрій Сидорченко, Кам'янське представляли шість спортсменів, які тренуються в басейні "МіКомп": Владислав Дмитрук, Олександр Мороз, Олександр Андрієнко, Денис Костромін, Марія Мельничук, Марія Краєвська.
 
"У Кубку країни може брати участь будь-який плавець, який має не нижче першого розряду, - розповідає А.Сидорченко. - Марія Мельничук на цих змаганнях пливла дистанції 50 і 100 метрів вільним стилем і стали срібною призеркою. В спринті вихованка тренера Дмитра Краєвського  виконала норматив майстра спорту України. До речі, Маша ще рік буде виступати в юнацькій віковій категорії. Мій підопічний Олександр Мороз виграв серед юніорів свою "коронку" 50 метрів вільним стилем, показавши час 23,52. А ось на стометрівці йому чогось не вистачило, чи то втомився, чи щось ще завадило стати призером. 50 метрів батерфляєм Саша проплив третім (25,46). Також Мороз в складі збірної Дніпропетровщини в естафеті 4Х100 вільним стилем став бронзовим призером".
 
Сенсаційні результати показав Денис Костромін (на фото), вихованець Андрія Сидорченко. Хлопець завоював три медалей, значно поліпшив свій особистий рекорд і потрапив до складу юніорської збірної України, яка виступатиме на чемпіонаті Європи.
 
"Денис проплив не те що добре, а я б сказав дуже чудово, - продовжує розповідати тренер. - Він поліпшив свій особисти результати колосально. На 200-метрівці батерфляєм став в абсолютному заліку другим (серед дорослих). В Харкові Денис проплив дистанцію за 2 хвилини 02 секунди. До цього його особистий рекорд був 2 хв. 09 сек. В даний час хлопець в рейтингу плавців України серед всіх вікових груп займає другий рядок. До речі, перше місце зайняв також його ровесник. І в наступному запливі на 100 метрів батерфляєм Денис впевнено переміг, обігнавши суперників більше ніж на секунду. Його час 54,52. З цим результатом він виконав відбірковий норматив і потрапив до складу збірної країни, яка буде виступати в кінці червня на чемпіонаті Європи в Ізраїлі. Якщо Денис на Європі потрапить у фінальну вісімку найсильніших, то зможе автоматично брати участь на чемпіонаті світу (серпень, США). На 50-метрівці батерфляєм Костромін став срібним призером. Йому не вистачає ще до першого місця швидкості. Але так як він не спринтер, то я вважаю його виступ на Кубку України чудовим. Тепер всі сили ми кинемо на підготовку до Європи".
 
Текст Віктора КУЛЕНКА.