Вихованець Кам'янської тенісної школи СК "Прометей" Ілля Марченко (№ 163 ATP) розповів  https://ua.tribuna.com/tennis/1104119710-ilya-marchenko-pri-xoroshem-stechenii-obstoyatelstv-mogu-sopernichat-s.html#news-main про складнощі потрапляння до топ-100 рейтингу ATP.

"Коли я вперше увійшов до топ-100, мені було 23 роки. Я був там одним із наймолодших спортсменів.

У мене все було складно. Я десь 11 років повертаюсь після травми. Я увійшов до топ-100, травмувався, випав за 500. Потім знову увійшов, травмувався, випав.

Чого в мене тільки не було – коліна, плече, спина трішки, пару гриж є – повний букет.

Спочатку я хочу в сотку повернутися, потім у топ-50. Потім, якщо вдасться, перевершити мій найкращий результат – 49 місце. Якщо вийде краще, то буде чудово. Але в мене все залежить від того, як травми будуть.

У тенісі все залежить від м'ячів, від покриття. Думаю, за хорошого збігу обставин я можу змагатися з багатьма гравцями навіть із топ-10. Виграти – це вже інше питання, звісно.

Наразі дуже підрівнявся теніс. У рейтингу від 100 до 400 всі рівні, там вже деталі вирішують.

Так як я весь час травмований, я не знаю, скільки ще гратиму. Це не від мене залежить, на жаль. Я не знаю, чого зможу досягти і як мені дозволить моє тіло зіграти навіть наступного сезону", – сказав Марченко.