Кочерженко Кузнецова Багбая

 

 

У місті Тячев (Закарпатська область), з 12 по 18 червня проводиться Чемпіонат України з тенісу серед спортсменів до 12 років. Кам`янчанки Аріана Багбая і Марія Кочерженко виконали норматив першого дорослого розряду.

На змагання в Закарпаття, з Кам`янського поїхали три представниці ДЮСШ № 3 (тренер Сергій Козченко): Аріана Багбая, Марія Кочерженко і харківянка Анна Кузнецова, яка рік тому переїхала разом з родиною в наше місто. Для всіх трьох тенісисток одиночний турнір виявився нещасливим. Вже в першому колі А.Багбая програла О.Шрейдер з Чорноморська 0:6, 2:6. Натомість А.Кузнецова, перегравши господарку кортів А.Чулей 6:2, 6:1 на наступному етапі в упертій боротьбі поступилася А.Щавінській (Хмельницький) 6:3, 5:7 (вигравала 5:0 !!!), 3:6. З перемоги над харківянкою Є.Іскон 6:0, 6:1, стартувала Марія Кочерженко. Та потім її загальмувала львівянка Є.Гучко 3:6, 2:6.

Більш вдало зіграли наші землячки у парному розряді. Якщо Анна Кузнецова з Мариною Левадною (Підгороднє) після перемоги над дуетом А.Чулей (Тячів)/Є.Близнюк (Тернопіль) 6:2, 6:0, потім поступились у важкому матчі парі П.Теплова (Одеса)/Є.Гусєва (Львів) 6:3, 1:6, 7:10. То А.Багбая і М.Кочерженко дійшли до півфіналу, і лише через харчове отруєння Марії, дівчатам довелося знятися з подальших зустрічей. Їх шлях до четвірки найсильніших тенісисток країни (який дав змогу нашим спортсменкам виконати норматив першого дорослого розряду) розпочався з перемоги над парою М.Чедрик (Виноградів)/К.Полчанінова (Харків) 7:5, 6:3. Потім дівчата подолали дует З.Пуківська (Тернопіль)/А.Поздєєва (Львів) 6:2, 6:4. У злополучному півфіналі їх чекали О.Шрейдер (Чорноморськ) і Є.Гучко (Львів)...

Текст Віктора КУЛЕНКА.