1686593815 atp

 

На грунтових кортах Братислави (Словаччина), проходить тенісний турнір Bratislava Open - ATP Challenger Tour 100 з призовим фондом €118,000. Пройшовши сито відбору, до основної сітки потрапив вихованець Кам`янської тенісної школи "Прометей" Ілля Марченко. У чвертьфіналі його суперником буде співвітчизник Віталій Сачко.

По ходу кваліфікаційних змагань, наш земляк виграв дві зустрічі. Спочатку Ілля зумів здобути перемогу над Блажем Ролою зі Словенії – 4:6, 7:5, 6:3. А у фінальному раунді екс-прометеєвець обіграв бразильського тенісиста Даніеля Дутру да Сілву - 6:4, 7:6 (8).

З перемоги Марченко розпочав і матчі основної сітки турніру. 13 червня перед ним не встояв новоспечений переможець Відкритого чемпіонату Франції серед гравців до 18 років Діно Пріжміч (Хорватія). У першому сеті Марченко зробив два брейка, а у другому також виграв два гейми на подачі суперника, проте програв один на своїй. В підсумку українець переміг з рахунком 6:2, 6:4.

За вихід до чвертьфіналу, Ілля Марченко посперечається зі своїм співвітчизником Віталієм Сачко. До речі, це буде їх третя зустріч. Попередні дві були за Сачко. Потрібно нагадати, що Віталій Сачко покращив свої позиції, піднявшись на 266-те місце у світовому табелі рангів (+9), а Ілля Марченко розпочав новий тиждень на 345-й позиції (+11). А у рейтингу гравців Українського тенісу В.Сачко посідає третю позицію, І.Марченко дев`яту.

Джерело https://btu.org.ua