DSC 1733
 
У Кам'янському культурно-спортивному центрі "Дніпровець" 13 липня відбувся відкритий турнір з важкої атлетики. Змагання були приурочені до Дня металурга. На помості свою майстерність демонстрували юні спортсмени з Кам'янського, Кривого Рогу, Павлограда та Софіївського району. Всього за медалі, грамоти та цінні призи, встановлені профспілковим комітетом "Металург" і керівництвом ПАТ "ДМК", боролися 62 штангіста.
 
"Такий турнір проводиться вже в сьомий раз. До нас із задоволенням приїжджають гості з інших регіонів області, де розвивається важка атлетика. Тут виступають штангісти, за плечима яких змагальний досвід на Всеукраїнському рівні, мають титули чемпіонів і призерів країни в своїх вікових категоріях. Ми сподіваємося, що наш турнір дасть поштовх до подальшого розвитку важкої атлетики в Кам'янському. до того ж він є одним з етапів підготовки до чемпіонату України, який пройде в жовтні в місті Поляна Івано-Франківської області. атем в листопаді відбудеться Кубок Дніпропетровщини. Так що оберти ми не повинні зменшувати, і спортсмени завжди знаходяться, якщо говорити словами військових, в бойовій готовності ", - сказав головний суддя нинішніх змагань, заслужений тренер України з важкої атлетики Сергій Петерімов.
 
Під час урочистої церемонії відкриття турніру з вітальними словами виступили лідер профспілкової організації "Металургів" ПАТ "ДМК" Олег Нагорний, начальник управління молоді та спорту Кам'янського Едуард Коряк, олімпійський чемпіон з важкої атлетики Юрій Зайцев.
 
"Не дивлячись на труднощі, які спіткали зараз наш комбінат, ми зробили все можливе для того щоб цей турнір відбувся, - зазначив О.Нагороний. - Всі учасники змагань отримають призи. Бажаю все здоров'я, нових особистих рекордів. І нехай переможе найсильніший".
 
"Дуже приємно, що" Дніпровець "завжди об'єднує спортсменів нашої області. І мені вдвічі приємніше, як металургові з великим стажем, що ці змагання приурочені Дню працівників металургійної та гірничодобувної промисловості, людям вогненної професії. А праця важкоатлетів, як і металургів, завжди був в пошані ", - сказав Е.Коряк.
 
"Важка атлетика на Дніпропетровщині завжди славилася гучними іменами. Серед знаменитих спортсменів чимало людей представляли ваше місто на світових аренах. Це і Султан Рахманов. Сірого Нагірний, Дмитро Ледзінскій, брати Ачічаеви і багато інших. Сподіваюся, що багато хто з вас стануть майстрами спорту. І дуже хотілося, щоб кам'янчани, виступаючи в складі збірної України, ставали переможцями змагань найвищого рівня ", - побажав Ю.Зайцев.
 
Після параду відкриття, спортсмени приступили до змагань у двох вправах: ривку і поштовху. Спочатку виступили дівчата, потім хлопці. Суперечка за нагороди тривав більше трьох годин. У підсумку головний секретар Михайло Кортогуз оголосив переможців і призерів. Серед штангістів-призерів були і вихованці КСЦ "Дніпровець" Олександра Богун, Євген Шкода, Артем Дурда, Михайло Лисиця, Данило Гнєдов, Микита Сергієнко, Андрій Хохотва, Роман Шостак, які отримали призи з рук заступник голови профспілкового комітету "Металургів" Віталія Ровкова.
 
Змагання завершилися колективної фотосесією.