У Дніпрі завершився черговий чемпіонат області серед чоловіків та жінок з міжнародних шашок. Як і в минулому році, не дивлячись на сьогоднішні карантинні заходи, в ньому прийняло участь 31 спортсмен з чотирьох регіонів Дніпропетровщини (24 учасника змагалося в турнірі серед чоловіків, та 7 – в змаганнях серед жінок). Призерами стали тільки гравці з Кам`янського.

В змаганнях серед чоловіків, де виступали чотири майстри спорту, абсолютно несподівано для глядацької аудиторії, чемпіонський титул завоював кандидат в майстри спорту, учень Кам`янського ліцею НІТ, чотирнадцятирічний Андрій Блоха (на фото). Талановитий вихованець тренера І.Губарєва із ДЮСШ № 2 став, як показали статистичні данні, наймолодшим переможцем обласних змагань серед чоловіків з стокліткових шашок. Він обійшов на рік відомого міжнародного гросмейстера, чемпіона світу та Європи з шашок-100 Артема Іванова, віковий показник якого (чемпіон у 15 років) був недосяжним майже 17 років. Стверджувати про випадковість отриманої перемоги Андрієм, не дозволяє його переконливий результат в чемпіонаті: 13 очок з 14 можливих! Цікаво, що спортсмен в цьому році на чемпіонаті України з шашок-100 серед юнаків до 16 років зумів відзначитись двома бронзовими нагородами у класичній та блискавичній грі. На другому місці чемпіон області 2015 року, повар D KIDS (Кам’янське), першорозрядник Сергій Буркацький (тренер І.Губарєв), який в обласних змаганнях грає не часто, але досить вдало. Третє місце в чемпіонаті визначили додаткові показники. Серед чотирьох претендентів (Д.Агарков, І.Демченко, О.Малафеєвський, І.Суров) найкращий коефіцієнт виявився у кандидата в майстри спорту, випускника Кам`янської СШ № 25 Іллі Демченко (тренер Д.Савінський).

В змаганнях серед жінок до призової трійки пробилися тільки фаворити чемпіонату. Перше місце, з 11 очками з 12 можливих, посіла тренер-викладач ДЮСШ № 2, міжнародний гросмейстер Олена Коротка (тренер І.Губарєв). На другому місці, завдяки кращому коефіцієнту, гросмейстер Ольга Губарєва (тренер І.Губарєв), на третьому - майстер спорту, випускниця ліцею НІТ Віра Попруга (тренер Д.Савінський).

Попереду у шашкістів черговий чемпіонат області, але вже з шашок-64, який пройде у Дніпрі на початку серпня.