017ш
 
 
Турнір з шашок-64 пройшов в рамках спортивного свята "Фестиваль здорового способу життя", який 18 серпня відбувся в  Кам`янському центральному парку. Переможці та призери були нагороджені медалями та грамотами організації "Спорт для всіх" управління молоді та спорту міськради.
 
У змаганнях взяли участь 28 спортсменів, серед яких були один гросмейстер і чотири майстри спорту. Боротьба за нагороди велася до останнього туру, в якому визначились переможці та призери серед чоловіків, жінок і молоді до 13 років.
Незважаючи на одну поразку свою впевнену гру продемонструвала чотириразова чемпіонка світу, гросмейстер Олена Коротка. За підсумками дев`яти турів, зіграних за швейцарською системою, вона набрала 15 очок з 18 і стала переможцем не тільки в заліку серед жінок, а й у всьому турнірі. Далі фінішували три майстри спорту Данило Агарков, Олександр Крупій і Олександр Коробський, що розмістилися в такому ж порядку в змаганнях серед чоловіків. А у жінок слідом за О.Короткою фінішували кандидат в майстри спорту Альона Вовк і майстер спорту Віра Попруга.
 
Майже половина учасників - це молодь не старше 13 років. У турнірах серед юнаків і дівчат також велася цікава боротьба за медалі. Вдало свої матчі проти сильних спортсменів відіграли призери молодіжних чемпіонатів світу першорозрядник Добриня Савінський і кандидат в майстри спорту Андрій Блоха. Якби не поразки в останньому турі, вони могли б претендувати і на медалі серед дорослих. Хлопці все ж стали призерами, тільки в заліку до 13 років: Добриня - переможцем, а Андрій - срібним призером. На третьому місці - першорозрядник Андрій Махонін.
 
Дівчаткам було складніше в іменитій компанії. Вся трійка призерів в загальному заліку розмістилася в середній частині турнірної таблиці. Переможницею стала першорозрядниця Єва Бабій. На другій і третій позиціях - другорозрядниці Ірина Ботушан і Анастасія Антоненко.
 
 
ПІДСУМКОВЕ СТАНОВИЩЕ
 
ЧОЛОВІКИ
 
024ш
 
 
1. Агарков Данило (тр. Д.Савінський) - 13 з 18 очок
2. Крупій Олександр (тр. І.Губарєв) - 13
3. Коробський Олександр - 12
 
 
ЖІНКИ
 
021ш
 
1. Коротка Олена (тр. І.Губарєв) - 15 
2. Вовк Альона (тр. І.Губарєв) - 12
3. Попруга Віра (тр. Д.Савінський) - 10
 
 
ЮНАКИ ДО 13 РОКІВ
 
028ш
 
1. Савінський Добриня (тр. Д.Савінський) - 11
2. Блоха Андрій (тр. І.Губарєв) - 10
3. Махонін Андрій (тр. О.Коротка) - 9
 
ДІВЧАТА ДО 13 РОКІВ
 
034ш
 
1. Бабій Єва (тр. А.Губарєва) - 9 
2. Ботушан Ірина (тр. А.Губарєва) - 7
3. Антоненко Софія (тр. Д.Савінський) - 6