001
 
 
З 24 по 26 травня у Кам'янському соціально-культурному центрі "Єдність" проводилася класична програма чемпіонату Дніпропетровщини з шашок-100 серед чоловіків та жінок. Протягом трьох днів медалі виборювали 31 спортсмен з Дніпра, Кам'янського, Кривого Рогу, Апостоловського і Юріївського районів. У кам’янчан – п`ять медалей з шести.
 
Велика кількість гравців високого рівня, що виступали в обох турнірах, не дозволяла до останніх партій визначити переможців. Перед стартом фаворитами вважалися призер чемпіонату світу серед чоловіків Владислав Антонович (тр. А.Панченко) з Дніпра і чотириразова чемпіонка світу серед жінок Олена Коротка (тр. І.Губарєв) з Кам’янського. Перший з поставленим завданням впорався, ставши завдяки кращим додатковим показникам чемпіоном Дніпропетровської області. Друга ж фінішувала на третьому місці.
 
У чоловіків боротьба за попадання на подіум була дуже гострою. Лише в останньому cьомому турі стало відомим прізвище переможця. Протягом турніру його почергово очолювали троє майстрів спорту. Це кам’янчани Олександр Шнейдер (тр. І.Губарєв) – чемпіон Європи серед молоді і Данило Агарков (тр. Д.Савинський) – молодіжний триразовий чемпіон світу, а також дніпрянин Микола Прокопенко. Лише в останньому турі до вершини турнірної таблиці добралися два справжніх гурмана шашкової справи – майстер спорту Кирило Іванов (тр. І.Губарєв) і гросмейстер Владислав Антонович. Долю золотої медалі визначила їх особиста зустріч, яку виграв дніпрянин, він і став чемпіоном області 2019 року. Кам’янчанин Іванов – другий. Для Агаркова такий самий додатковий критерій був вирішальним у боротьбі за "бронзу". Перемога в зустрічі з Прокопенко дозволила наймолодшому майстру спорту України неочікувано, але закономірно, стати третім.
 
Варто відзначити ще одну юну "зірочку" – призера чемпіонату світу серед молоді Андрія Блоху (тр. І.Губарєв). Завдяки вдалим іграм з гросмейстером, двома майстрами спорту і іншими досвідченими гравцями, 13-річний першорозрядник довго йшов у групі, що лідирувала. Перепоною на шляху до медалі, нажаль для нього, стала єдина поразка на фініші.
 
Був незручний юний опонент і для лідерів в турнірі серед жінок. Це першорозрядниця Софія Купатенко (тр. Д.Савинський). В іграх з суперницями, які у підсумку посіли перше-четверте місця, вона зуміла набрати чотири очка з восьми можливих.  Можна стверджувати, що саме матчі з 14-річною шашкісткою стали вирішальними у розподілі призових місць.
 
Вдала гра протягом всього турніру, яку демонструвала дворазова чемпіонка Європи серед молоді цього року, майстер спорту Ольга Губарєва (тр. І.Губарєв), у підсумку дозволила вибороти чемпіонський регіональний титул і випередити найближчого переслідувача на очко. Несподівана поразка гросмейстера Олени Короткої стала запорукою "срібного" успіху триразової чемпіонки світу серед молоді, майстра спорту Віри Попруги (тр. Д.Савинський). О.Коротка – третя.
 
По завершенню змагань президент обласної шашкової федерації Євген Уріх вручив шести призерам чемпіонату області медалі і грамоти. Чекав медалістів і призовий фонд від директора СКЦ "Єдність" Ірини Кучер. На церемонії нагородження спортсменам його вручив керівник шашкового руху у клубі Дмитро Савинський. Не забули організатори і про інших гравців. Всі вони протягом чемпіонату були забезпечені водою та солодощами.
 
Брав участь в турнірі і ювіляр – кандидат у майстри спорту Микола Ляшко з Кам’янського. Перед останнім туром керівник місцевої федерації шашок Ігор Губарєв подарував 60-річному спортсмену, який велику частину свого життя присвятив шашкам, нещодавно випущену І.Губарєвим і Д.Савинським книгу "Практичний курс занять з шашкового спорту".
 
Окрім боротьби за нагороди і призи, шашкісти нашого регіону за підсумками цих змагань сформували склад збірної області. До нього потрапили В.Антонович, К.Іванов і О.Губарєва. В кінці червня всі троє будуть захищати честь Дніпропетровської області у особисто-командному Кубку України з шашок-100, який також відбудеться у СКЦ "Єдність" міста Кам’янське.
 
ПІДСУМКОВЕ ПОЛОЖЕННЯ. КЛАСИЧНА ГРА.
 
ЧОЛОВІКИ
 
 
002 ш
 
1. Антонович Владислав (гросмейстер, Дніпро, тр. А.Панченко) – 11 очок 
2. Іванов Кирило (майстер спорту, Кам'янське, тр. І.Губарєв) – 11
3. Агарков Данило (майстер спорту, Кам'янське, тр. Д.Савинський) – 10
 
ЖІНКИ
 
005 ш
 
 
1. Губарєва Ольга (майстер спорту, Кам'янське, тр. І.Губарєв) – 11 очок 
2. Попруга Віра (майстер спорту, Кам'янське, тр. Д.Савинський) – 10
3. Коротка Олена (гросмейстер, Кам'янське, тр. І.Губарєв) – 10