015
 
З 8 до 15 травня у Херсоні відбувався молодіжний Чемпіонат України з шашок (бразильська версія). У шести вікових категоріях серед юнаків і дівчат розігрувалися 36 комплектів нагород.
 
Близько 70 спортсменів з 11 областей країни грали в трьох програмах чемпіонату – класичній (8-13 травня), швидкій (14 травня) і блискавичній (15 травня). Кам'янське на цих змаганнях представили 11 спортсменів ДЮСШ № 2 та ДЮСШ № 3. Команда Дніпропетровської області була одна з найчисленніших. Протягом восьми днів 11 кам'янчан та один дніпровець захищали честь регіону в категоріях "молодь" (до 26 років, U26), "юніори" (до 19 років, U19), "кадети" (до 16 років, U16), "молодші кадети" (до 13 років, U13), "юні надії" (до 10 років, U10) і "молодші юні надії" (до 8 років, U8). І варто зазначити, що виступили вони дуже успішно – усі повернулися додому з нагородами. Представниками кам'янської шашкової школи було завойовано 29 медалей різного ґатунку – 8золотих, 13 срібних, 8 бронзових.
 
Підводячи підсумки варто зазначити, що серед наших спортсменів тільки майстру спорту Данилу Агаркову, вихованцю тренера ДЮСШ № 2 Дмитра Савинського, вдалося продемонструвати абсолютно кращий результат. На рахунку триразового чемпіона світу 2018 року серед молоді – три "золота" в кожній з вікових категорій (одна у B16 і дві у B26). По два чемпіонські титули в активі майстра спорту Олександра Шнейдера (B19, тр. Ігор Губарєв) і першоразрядниці Софії Купатенко (G19, тр. Д.Савинський). На рахунку цих спортсменів також ще по одному "сріблу". Дуже гідно виступила семирічна Зоряна Савинська (тр. Д.Савинський). Двічі вона була близька до чемпіонства серед спортсменів до 10 років (G10) ("срібло" в класиці і "бронза" в рапіді). У "бліці" юна шашкістка виборола золоту нагородуу категорії G8.
 
По три медалі на рахунку майстра спорту Віри Попруги (тр. Д.Савинський), першорозрядників Артема Зєбзєєва, Анни Зозулі (обох тренує І.Губарєв) і другорозрядника Антона Єзельського (тр. О.Коротка). Двічі на п'єдестал пошани піднімалися першорозрядники Іван Суров (тр. А.Губарєва) і Андрій Махонін (тр. О.Коротка). Ще один першорозрядник – Андрій Блоха (тр. І.Губарєв) – виступив тільки у класичних шашках. Наш призер чемпіонату світу завоював "срібло" в категорії B13.
 
До змагань спортсменів готували заслужений тренер України Ігор Губарєв, тренери Дмитро Савинський, Олена Коротка (всі – ДЮСШ № 2) та Альона Губарєва (ДЮСШ № 3).