009 шашки
 
У турецькій Антальї З 23 по 30 квітня відбувся особисто-командний чемпіонат Європи серед молоді з шашок-64. 
 
У  програмі змагань протягом 8 днів було зіграно сім турнірів серед молоді і дорослих та розіграно 65 комплектів нагород. В кожному з них виступили представники Кам’янського. В резульаті наші  спортсмени привезли до дому кубки і медалі.
 
На міжнародній арені наше місто представили троє кам’янчан – майстри спорту Ольга Губарєва, Олександр Шнейдер і Віра Попруга. Якщо говорити про всю делегацію, то один з турнірів (вікові категорії G17, G20, G27) обслуговував ще один наш земляк – національний арбітр України з шашок Віталій Попруга. Спортсмени взяли участь у семи турнірах, завоювавши 8 нагород різного ґатунку: 2 золоті, 5 срібних і 1 бронзову медалі та кубки.
 
Відкрили змагання два чемпіонати з бліцу – по бразильській версії і з шашок-64. Наші майстри демонстрували гарну гру, перемагаючи багатьох сильних спортсменів. Нажаль, були і помилки, адже блискавична гра завжди славиться своєю непередбачуваністю. У такій напруженій боротьбі шашкісти області в перший день змагань вибороли 4 медалі. Двічі чемпіонкою Європи у віковій категорії "молодь" (G27 або до 27 років) стала Ольга Губарєва, яка є вихованкою заслуженого тренера України Ігоря Губарєва. У турнірі з бразильської версії шашок свої срібні нагороди серед "юніорів" (B20 або до 20 років) вибороли Олександр Шнейдер (тренер І.Губарєв) і Віра Попруга (тренер Д.Савінський).
 
010 Губарєва
 
Наступного дня молоді інтелектуали змагалися у швидкі шашки. Знов було зіграно два турніри з шашок-64 і бразильської версії шашок. Тут результат представників Дніпровщини був трохи скромнішим. "Срібло" та "бронзу" виборов Олександр Шнейдер, а на рахунку Ольги Губарєвої – друге місце у бразильській версії шашок. Не поталанило нашій наймолодшій представниці – Вірі Попрузі. Двічі вона фінішувала в кроці від медалей на четвертій сходинці турнірної таблиці.
 
011 Шнейдер
 
Самою тривалою була класична гра у шашки-64, яка завершувала весь чемпіонат. До останнього туру представники області і Кам’янського зберігали шанси на медалі. Реальну можливість вибороти "золото" мав Олександр Шнейдер, але додаткові показники були не на його користь – в нього срібна медаль. Потрібної перемоги задля "бронзи" не вистачило Вірі Попрузі. Ольга Губарєва зупинилася за крок від третього місця. У командному заліку в ряди срібних призерів з кращими результатами у своїх вікових категоріях потрапили Ольга Губарєва і Олександр Шнейдер. За підсумками класичної програми чемпіонату молодіжна збірна України розташувалася на другій позиції.
 
012 Попруга
 
Якщо говорити про тренерську роботу викладачів з Кам’янського на цьому чемпіонаті Європи, в то в їх актив також можна записати результати вихованки чемпіонки світу Олени Короткої. У віковій категорії "молодші кадети" (G14) Росана Гринишин-Крук з Івано-Франківська зуміла стати чемпіонкою Європи у швидкій грі бразильської версії шашок, а також вибороти "бронзу" в "класиці" основного турніру з шашок-64. Всього на рахунку тренерів ДЮСШ № 2 Ігоря Губарєва, Дмитра Савінського і Олени Короткої 10 нагород – 3 золоті, 5 срібних і 2 бронзові медалей та кубків.
 
І на останок. Коли тривала класична гра молодіжного чемпіонату Європи, відбулося два турніри серед дорослих – блискавична і швидка ігри I етапу кубку світу з шашок-64. В перших перегонах участь взяла Віра Попруга, яка у підсумку посіла одинадцяте місце серед жінок. В других – до п’ятірки найкращих жінок турніру пробилася Ольга Губарєва.
 
Якщо казати про загальний виступ української молодіжки, то підсумкові показники наступні: 6 золотих, 10 срібних та 12 бронзових нагород. І це у боротьбі з 60-ма спортсменами з шести країн Європи!