003
 
 
Змагання відбулися 3 січня  у шашково-шаховому клубі соціально-культурного центру "Єдність". У першості міста взяли участь 18 спортсменів (9 хлопчиків і 9 дівчаток) у віці до 10 років. Кожен юний шашкіст зіграв по 8 партій за швейцарською системою.
 
Перед стартом турніру фаворитами вважалися першорозрядники Іван Суров, Андрій Махонін та Марина Гомілко. Кожен з цих молодих спортсменів свій високий рівень гри, як для такого віку, вже неодноразово підтверджував на молодіжних чемпіонатах країни – всі троє є або переможцями, або призерами чемпіонатів України. За підсумками змагань краще за всіх вдалося зіграти І.Сурову (тренер Альоа Губарєва). Він продемонстрував максимально можливий результат, здобувши у восьми зустрічах вісім перемог! В результаті, Ваня став і абсолютним переможцем турніру, і переможцем першості міста серед хлопчиків. Синхронно до фінішу прийшли А.Махонін (тренер Олена Коротка) і М.Гомілко (тренер Дмитро Савінський) – обидва спортсмена набрали по 13 очок. Так як залік серед юнаків та дівчат вівся окремо, то в цьому випадку для визначення призових місць додаткові критерії не були важливими. Андрій став другим серед хлопців, а Марина – переможницею першості міста серед дівчаток. Третього медалістау хлопчиків довелося визначати за додатковими критеріями, тому що і Артем Дубохвост (тренер Альона Губарєва), і Тимофій Кобзєв (тренер Ігор Губарєв) набрали по 10 очок. Більше поталанило Артему – він замкнув чоловічу трійку.
 
Для визначення срібного призера у дівчат цілком вистачило турнірній дистанції. Для цього дуже юній і перспективній Мілі Гомілко було досить дев`яти набраних очок.Гострою видалася боротьба за третє місце. Відразу три учасниці – Світлана Потайчук (тр. А.Губарєва), Зоряна Савінська (тр. Д.Савінський) і Софія Перемитько (тр. І.Губарєв) завершили першість з восьма очками. У таких ситуаціях арбітри вдаються до підрахунку додаткових критеріїв, що і було зроблено головним суддею змагань Дмитром Савінським. В підсумку, "бронза" – у С.Потайчук.
 
Вже завтра юних кам’янських спортсменів чекає наступна першість міста. 4 січня у СШ № 40 відбудуться змагання серед 13-річних шашкістів і молодше. Початок – о 10:00.
 
Підсумкове положення
 
Хлопці призери
 
 
Хлопці
 
1. Суров Іван (1 розряд) – 16 очок 
2. Махонін Андрій (1 розряд) – 13
3. Дубохвост Артем (2 розряд) – 10
 
Дівчата призерки
 
 
Дівчата
 
1. Гомілко Марина (1 розряд) – 13 очок
2. Гомілко Міла (2 розряд) – 9
3. Потайчук Світлана (2 розряд) – 8