Представники Дніпропетровської області

 

У білоруському місті Вітебськ завершився молодіжний чемпіонат Європи з шашок-100. У змаганнях взяли участь 230 спортсменів з 15 країн Європи: Азербайджану, Білорусі, Бельгії, Росії, України, Польщі, Нідерландів, Італії, Литви, Латвії, Естонії, Німеччини, Чехії, Молдови та Туреччини.

Збірну команду України на чемпіонаті представляли 25 спортсменів з Вінницької, Дніпропетровської, Запорізької, Івано-Франківської, Закарпатської, Полтавської, Харківської та Херсонської областей. Змагання проходили у трьох програмах: бліц (блискавична гра), рапід (швидка гра) та класичні шашки. Спортсмени змагались у п’яти вікових категоріях: до 10, 13, 16, 19 та до 26 років. Українська команда, до складу якої входило п’ятеро кам’янчан, посіла третє загальнокомандне місце в блискавичній грі, випередивши на фініші сильніші збірні команди Нідерландів та Литви. Перше місце у шашкістів Росії, друге – у білорусів.

 бронза збірної України

Серед тих хто побував на білоруській землі представляючи наше місто, були учні ліцею НІТ Андрій Блоха, Анастасія Губарєва (обох тренує заслужений тренер України Ігор Губарєв з ДЮСШ № 2) та Віра Попруга (тренер Дмитро Савінський з ДЮСШ № 2), а також учениця СШ № 23 Дар’я Коротка (тренер міжнародний гросмейстер Олена Коротка з ДЮСШ№2), тренер-викладач ДЮСШ № 3 Альона Губарєва (тренер Ігор Губарєв).