Призери чемпіонату України у класичній грі Агарков Данііл Короткая Даря Губарева Анастасія

 

Збірна команда Дніпропетровської області у складі 18 спортсменів прийняла участь у чемпіонаті України з шашок-100.

80 юнаків та дівчата в вікових категоріях до 13 та до 19 років з 14 областей України змагалися з 16 по 23 лютого у Запоріжжі. У шахово-шашковому клубі "Думка" у напруженій боротьбі виборювалися путівки на чемпіонат Європи та світу та були розіграні 12 комплектів нагород у класичній грі (2 години на партію кожному учаснику), у швидкій (15 хвилин на партію кожному учаснику) та блискавичній (5 хвилин на партію кожному учаснику) іграх.

Спортсменам нашого міста вдалося завоювати сім нагород (чотири срібні та три бронзові медалі). Найбільшого успіху серед кам’янчан досягла учениця шостого класу ліцею НІТ Анастасія Губарєва, яку тренує її батько аслужений тренер України Ігор Володимирович Губарєв (ДЮСш № 2). Серед дівчата до 13 років Анастасії вдалося двічі прийти до фінішу другою. Спочатку срібну нагороду вона отримала у класиці, а у останній день змагань у блискавичній грі.

Бліц призери друге місце Губарєва Aнастасія

Друге місце в бліці завоювала Анастасія Губарєва.

Також дві нагороди, тільки бронзові, вдалося вибороти ще одному представнику ліцею НІТ Даніілу Агаркову (тренер Дмитро Олександрович Савінський з ДЮСШ № 2). У віковій категорії юнаки до 13 років, Данііл був третім у класичній програмі та у швидких шашках.

Переможці чемпіонату України серед юнаків Блоха Андрій Камянське Коваль Олександр Івано Франківськ Батунін Михайло Вінниця

Призери  чемпіонату України  серед юнаків  Блоха Андрій (Кам'янське) , Коваль Олександр (Івано-Франківськ), Батунін Михайло (Вінниця)

Дуже вдалим можна також визнати виступ серед юніорок п’ятнадцятирічної учениці CШ № 23, спортсменки першого розряду Дар’ї Короткої, яку тренує її мама Олена Вікторівна (ДЮСШ № 2). Дівчині вдалося у класичній програмі вибороти срібну нагороду, випередивши на фініші достатньо сильних майстрів спорту з Харкова та Запоріжжя. Потрібно нагадати, що на початку лютого у Івано-Франківську, Дар’я, змагаючись у віковій категорії до 16 років, двічі була першою.

Цікаво, що до спортсменів Ольги Губарєвої (ДДТУ), Альони Губарєвої ((ДЮСШ № 3) та Дар’ї Короткої (СШ № 23), які вже отримали після виступу у Івано-Франківську право на участь у чемпіонатах Європи (Білорусія, серпень) та світу (Польща, жовтень) з шашкок-100, додалися ще двоє кам’янчан: Данііл Агарков та Губарєва Анастасія.

В турнірі хлопців вікової групи до 13 років результат очікували також від десятирічного учня ліцею НІТ Андрія Блохи (тр. І.Губарєв), який у 2016 році на чемпіонаті світу у Туреччині серед юнаків до 10 років виборов бронзову нагороду. Успіх (срібна нагорода) до юного талановитого спортсмена прийшов у його "коронній" програмі "блискавична гра", де лише за додатковими критеріями в боротьбі за перше місце він поступився івано-франківському спортсмену Олександру Ковалю.

Серед дев’ятнадцятирічних спортсменок потрібно відзначити бронзову нагороду у блискавичній грі тринадцятирічної Віри Попруги з ліцею НІТ (тренер Д.Савінський). До речі, це вже друга бронза шашкістки з початку нового спортивного сезону.

Попереду у спортсменів цікаві виступи на чемпіонатах області та України в шашках-64.