В адмінбудівлі Кам`янського правобережного парку відпочинку відбувся бліц-турнір, присвячений 25-річчю шахової діяльності Андрія Олександровича Козорога.

В змаганнях прийняли участь сім місцевих шахістів і чотири із Дніпра. Як розповів ювіляр, серед спортсменів були майстер спорту, шість кандидатиів в майстри спорту і чотири першорозрядники. "Цей турнір було проведено завдяки підтримці начальника міського управління молоді та спорту Едуарду Коряку і директору парку відпочинку Олександру Галкіну, - говорить А.Козорог. - Після зіграних десяти турів, в упертій боротьбі перше місце посів наш гість з Дніпра майстер спорту Микола Муха, набравший 51 очко. А призерами стали кандидати в майстри спорту з Кам`янcького. На чотири очка від переможця відстав Микола Грицан. Третім був Дмитро Задорожній (43 очка). Неочікувано четверте місце дісталося нашщому земляку Геннадію Максиміву, який виконав кандидатську норму. В його активі 33 очка. Також цю норму виконав Юрій Климарчук.  П`ятим став Володимир Семенов із Дніпра. До речі, Володимир свого часу (коли жив у Луганську) вчився у відомого гросмейстера Геннадія Кузьміна. Якщо взяти чотирьох гравців із Дніпра і чотирьох наших шахістів, то загальний рахунок зустрічей між ними 152:116 на користь кам`янчан".

По закінченню турніру всі учасники були нагороджені призами, які встановив ювіляр.

ДОВІДКА

Народився Андрій Олександрович Козорог в місті Макіївка, Донецької області. Хлопець спочатку став займатися спортивною гімнастикою. Але з шостого класу захопився грою в шахи. Першим його тренером був кандидат в майстри спорту Дмитро Численко. Після закінчення історичного факультету Донецького університету і медичного училища, в 70-х роках проходив військову службу в Групі радянських військ в Німеччині. Працював в Дніпропетровському архіві. Потім одружився і переїхав в 1978 році жити в Дніпродзержинськ, на батьківщину дружини. Весь цей час він не залишав грати в шахи. З 2009 по 2014 рік очолював Дніпродзержинську шахову федерацію. В період з 2010 по 2014 рік А.Козорог двічі става переможцем і одного разу другим  у відкритій першості Дніпропетровська  з класики  серед шахістів старше 50 років. Андрій Олександрович неодноразово виконував  кандидатський норматив.

ФОТОАЛЬБОМ https://www.facebook.com/photo?fbid=1906416006184000&set=a.1906421159516818