DSC1717
 
Минулої суботи, 2 червня, в шашково-шаховому клубі ДК Металургів пройшов черговий турнір вихідного дня з шахів. В бліц-турнірі зіграли девять учасників. 
 
Як повідомив екс-президент міської федерації шахів Андрій Козорог, боротьби за перше місце не вийшло. Перемогу отримав майстер спорту з обласного центру Микола Муха, набравший 63 очка. Інші призові місця (нагороди вручалися першій п`ятірці, - прим. автора) посіли Сергій Титов (51 очко), Святослав Москаленко (43), Микола Грицан (37). Замкнув п`ятірку ще один гість із Дніпра Олександр Іванісов, в активі якого 34 пункти. 
 
"Потрібно відзначити, що вже в двох останніх турнірах, після довгої перерви, грає колишній чемпіон міста Станіслав Шандига. Цього разу він набрав 30 очок, - говорить А.Козорог. - Зараз відчувається криза в аматорських шахах. Дуже мало людей приймають участь в таких турнірах. Минулої неділі я і Геннадій Рєзнік грали в Дніпрі, так там всього сім чоловік зібралися. Із них двоє кам`янчан. І це в місті, де проживає мільйон жителів. 10 червня там пройде турнір пам`яті Юрія Васильовича Матюхіна для шахістів старше п`ятидесяти років. Я, Титов, Грицан і Рєзнік збираємося прийняти в ньому участь. Та раніше, 9 червня в 11:00 в ДК Металургів розпочнеться наступний турнір вихідного дня. Запрошуємо любителів Каїсси спробувати в ньому свої сили і можливості".
 
Текст Віктора КУЛЕНКА.