IMG 6235Муха
 
У Кам'янському 30 грудня пройшов завершальний в 2017 році шаховий турнір вихідного дня. 
 
У Палаці культури "Металург" зібрався ряд найсильніших гравців міста (чотири кандидати в майстри спорту і три першорозрядники). В їх компанії грали також два гостя з обласного центру - майстер спорту Микола Муха і кандидат в майстри спорту Олександр Іванісов.
 
Як і в ряді попередніх турнірів завзята боротьба точилася між найсильнішим шахістом Кам`янського Сергієм Титовим і Миколою Мухою (на фото), повідомив Андрій Козорог. Перше місце з результатом 47 очок зайняв гість з Дніпра. Як і в попередньому турнірі, Микола випередив Сергія знову на одне очко. Третім став багаторазовий чемпіон міста Микола Грицан, який набрав 39 очок. Четверте місце дісталося довго відсутньому в місті Євгену Цуканова (30 очок). П'ятим був Андрій Козорог. Він з 25-ма очками випередив сильного кандидата в майстри спорту з Дніпра Олександра Іванісова (23 очка). Слід зазначити виступ одного з швидко прогресуючих молодих шахістів Кам'янського Сашу Стрельников, який в 11 років показує відмінні результати. У цьому турнірі він виграв одну з партій у переможця змагань, а також здобув перемоги над своїм тренером С.Тітовим, А.Козорогом, Г.Максимівим.
 
З інших шахматних новин потрібно сказати про дискваліфікацію одного з найсильніших гравців міста Святослава Москаленко, а також про бажання знову грати в турнірі вихідного дня восьмикратного чемпіона Кам'янського Володимира Донця. І на закінчення інформація про минулий в кінці грудня в обласному центрі кубок відомого дніпропетровського шахіста Ігоря Ковальова. Там фурор справив першорозрядник з Кам'янського Андрій Козорог. Протягом всього турніру він вів боротьбу за перше місце з майстром спорту Миколою Мухою. І тільки на фініші старший за званням Микола випередив його на пів-очка. Козорог з шістьма очками розділив 2-4 місця. Це великий успіх нашого шахіста, який випередив чотирьох кандидатів і одного майстра спорту. Цікаво, як би закінчилося змагання, якби не відхилив в передостанньому турі Козорог пропозицію Мухи завершити зустріч нічиєю?
 
Текст Віктора Куленко.