1ШахиDSC 0186

 

Вперше в нашому місті був проведений турнір "Мудрі шахи" серед дітей дошкільного віку, організатором якого виступили департамент управління освіти, науки та спорту, Федерація шахів Кам'янського при участі завідуючих п'яти дошкільних навчальних закладів міста.

ФОТОАЛЬБОМ https://vk.com/album84493189_242530702

Змагання відбулися 10 березня в навчально виховному комплексі № 22 "Казкова країна". Відкриваючи турнір, завідуюча НВК Надія Іванівна Лобко нагадала, що шахи - це одне із чудес світу, яке дійшло до нас з далеких віків, але не втратило своєї привабливості. "Шахи розвивають пам'ять, інтуіцію, логіку та виховують у дітей спритність, винахідливість, впевненість у собі. - розповідає Надія Іванівна. У дитячих закладах нашого міста почала працювати програма по навчанню гри в шахи. Наш дитячий садок приєднався до неї в минулому році один з перших".

На змаганнях були присутні почесні гості: головний спеціаліст департаменту з гуманітарних питань міста Юлія Петрівна Попова, голова Федерації шахів Кам'янського Антон Валерійович Волков, депутат міської ради Володимир Октябрійович Бабенко.

"Я дуже радий тому, що сьогодні проводиться шахове свято перед усім для дітей. Не хвилюйтеся і у вас все вийде", - говорить А.Волков.

Відкриваючи турнір Ю.Попова сказала: "Це дуже важливо, що проводиться такий турнір. Тому що грати в шахи - це бути розумними. Вас після дитсадків забере будь-яка школа до себе. Бажаю, щоб цікаві змагання стали традиційними".

Початком традиції, яка буде в нашому місті продовжуватися, назвав В.Бабенко турнір "Мудрі шахи". "Хочу побажати, щоб такі інтелектуальні ігри розвивали у вас бажання думати і дивитися в майбутнє. Тому що через логічні ігри людина планує своє майбутнє, і в подальшому це допомогає в навчанні, в роботі і взагалі в житті. Як директор спортивного клубу "Прометей" я вважаю, що сильні люди повинні бути ще й розумними. Вітаю федерацію шахів, яка вийшла з благородною ідеєю. Наш депутатський корпус буде її всіляко підтримувати. А так як це мій підшефний дитсадок, то я завжди з радістю відгукуюсь на всї їхні ініціативи та прохання", - сказав В.Бабенко.

2ШахиDSC 0169

Перед турніром юні гравці, їхні батьки, представники дитячих закладів подивилися маленьку казочку про шахи у виконанні вихованців дитсадка "Казкова країна". А потім розпочалися змагання. Десять представників (сім хлопчиків і три двчинки) із дошкільних навчальних виховних комплексів № 5, 25, 7, 22, 24 провели чотири тури. Своє шахове вміння поруч показували четверо батьків. Малюки грали із задоволенням, показуючи все те, що їх уже навчили. Звичайно, були і радість перемог, і сльози поразок. Набравши максимальну кількість очок загальну перемогу здобув Діма Дергачов (на фото).

Переможець

 

Призерами серед хлопчиків також стали Міша Чайковський і Ваня Паламарчук. Серед дівчаток призерами стали Влада Найда, Черненко Мілана і Арина Микитенко. А наймолодший учасник змагань, чотирирічний Максим Косухін зміг обігнати навіть третю призерку турніру. Всі учасники отримали солодкі подарунки і грамоти, а призери ще й медалі, які були встановлені департаментом з гуманітарних питань міста. Також грамоту отримали господарі турніру педагогічний колектив комунального закладу дошкільний навчальний заклад ясла-садок № 22 "Казкова країна" (завідувач Н.І.Лобко).

МІСЦЯ, ЗАЙНЯТІ ШАХІСТАМИ

1 - Дергачов Дмитро (НВК № 25 "Волошка") - 4 очка
2 - Чайковський Михайло (НВК № 24) - 3
3 - Паламарчук Іван (НВК № 5) - 2,5
4-7 - Тяпунов Олексій (НВК № 22 "Казкова Країна") - 2
4-7 - Потоцький Єгор (НВК № 22 "Казкова Країна") - 2
4-7 - Найда Владислава (НВК № 22 "Казкова Країна") - 2
4-7 - Мрачковський Данило (НВК № 25 "Волошка") - 2
8 - Черненко Мілана (НВК № 22 "Казкова Країна") - 1,5
9 - Косухін Максим (НВК № 24 "Казка") - 1
10 - Микитенко Арина (НВК № 7 "Пролісок") - 0

Текст Віктора КУЛЕНКА.