ЭстафетаDSC 0155

В честь 73-ї річниці з дня визволення Кам'янського (Дніпродзержинська) від фашистських загарбників, 25 жовтня пройшла легкоатлетична естафета.

На дистанції 1200 метрів змагалися команди з восьми учбових закладів першого-другого рівня акредитації (коледжі і технікуми). Як розповів головний суддя змагань Іван Якименко, легкоатлетична естафета має давню традицію. Ще в радянські часи в честь визволення нашого міста в ній приймали участь не тільки легкоатлети, а й велогонщики. Тому маршрут пролягав по багатьом вулицям. Велосипедисти стартували на п'ятдесят п'ятому блочку, а легкоатлети отримували від них естафету біля бюста Брежнєва. Фінішували біля Прометея. Останні роки легкоатлетична естафета проводиться по алеї проспекту Свободи (Прометей - площа Героїв - Прометей). В нинішніх змаганнях вперше взяли участь тільки коледжі і технікуми.

ФОТОАЛЬБОМ https://vk.com/album84493189_237489485 

Перед початком змагань пройшла невеличка церемонія відкриття. Від імені міського голови спортсменів привітав радник з питань молодіжної політики і спорту Олег Орлов. Він разом з головою міської федерації легкої атлетики Віктором Андросовичем та головою предметної комісії з легкої атлетики коледжу фізичного виховання Михайлом Борисовим вручили нагороди спортсменам, які стали призерами змагань з легкої атлетики і кросу, які нещодавно відбулися в залік спартакіади.

А потім пройшла безпосередньо сама естафета. Першими на старт вийшли представники економічного коледжу і комерційного технікуму. Перемогу отримали "економісти", показав час 2 хв. 28,9 сек. Їхні суперники фінішували з часом 2 хв. 31,2 сек. Потім змагались індустріальний коледж (2.35,1) і енергетичний технікум (2.24,3). В третьому забігу разом із спортсменами медичного (2.22,2) і технологічного коледжів (2.30,9) поза конкурсом змагався другий склад команди ДКФВ. Тому не дивно, що фізкультурники (Асперов Олександр, Власюк Ганна, Кім Володимир, Караповська Марина, Ярошевський Денис, Петровська Інна, Тарасенко Сергій, Крупій Олена, Донченко Борис) не тільки виграли цей забіг, а й показали загальний другий результат (2.14,9) в естафеті. Найцікавіше проходив останній забіг, в якому протистояли бігуни з металургійного коледжу і перший склад команди ДКФВ. Спортсмени фізкультурного коледжу перемогли, пробігши дистанцію за 2 хв. 10,0 сек. Металурги відстали на 7,2 секунди.

За підсумками, абсолютним переможцем стала перша команда ДКФВ. Кубок, грамоту і медалі отримали Коваль Микита, Тагаєва Міла, Мельничук Дмитро, Ліподат Яна, Поляков Максим, Романенко Яна, Селянкін Владислав, Тютюнник Марина, Курдес Богдан. Студенти-фізкультурники на радощах підхопили свого тренера Сергія Гужву на руки і почали його підкидати вверх.

ДКФВDSC 0290

Нагороди також отримали команди, які зайняли перше-третє місця: металургійний коледж, медичний коледж, енергетичний технікум.

Текст: Віктор КУЛЕНКО.