Олімпія
 
Футболісти кам'янської команди "Олімпія-2001" взяли участь в міжнародному турнірі з міні-футболу, який проводився в Австрії, і привезли додому бронзові медалі.
 
Як повідомив тренер футбольної команди "Олімпія-2001" Олег Іванов, його вихованці - гравці 2009 року народження - зайняли на цих змаганнях третє місце. "Олімпія-2001" вже грала саме в цьому турнірі ще в 2012 році.
Хоча склад команди 7 років тому був зовсім інший, - розповідає О.Іванов. - Ще восени минулого року ми отримали запрошення взяти участь у змаганнях в австрійському містечку Гафніц. Турнір проводиться один рік влітку, другий - взимку. Ми якраз потрапили на зимовий. Що собою являють такі змагання? Футбольні майданчики, як хокейні, обнесені бортами. Грають без аутів і кутових, м'яч від бортиків потрапляє до гравців. Ворота не міні-футбольні, а 5х2. Зустріч триває всього 11 хвилин без таймів. З нами разом ще їздили хлопці ДЮСШ № 2 з Дніпра (2006 і 2010 років народження), яких тренує Олександр Вобліков. Наймолодші футболісти стали третіми. У складі цієї команди грали три моїх спортсмена: Єгор Похваліт, Іван Неїлко і Макар Хвалов. Хлопцям довелося замінити гравців, які захворіли напередодні поїздки в Австрію. На моїх хлопців лягло велике навантаження, так як вони грали три дні поспіль. У підгрупі з командою ДЮСШ № 2 грали сім команд. Програвши один матч, українці стали там другими, і в стиковому матчі змагалися лише за 3-4 місце. Всі команди в один день провели по сім матчів. І грали спочатку за своїм віком, а на наступний день з роком старше. "Олімпія" посіла сьоме місце серед 14 команд. В нашій підгрупі виступала команда з Люксембургу (жили з нами в одному готелі), а інші були австрійські. Дніпряни (2006 р.н.) за своїм віком стали одинадцятим (серед 21 команди, де виступали представники "Аустрії", "Адміра Ваккер", "Штурма"), а по старшим - восьмі. Боротьба була сильна і безкомпромісна, про що свідчать результати. У підгрупі, коли хлопці стали другими, одну гру вони програли з результатом 1:2. За секунди до фінального свистка могли зрівняти рахунок, але не встигли. А так був б додатковий час. Та й в матчі за третє місце вони обіграли австрійців з мінімальним рахунком 1:0".
 
По закінченню турніру всі учасники отримали нагороди - значки і рюкзаки. Починаючи з п'ятого-шостого місця командам вручали невеликий кубок і диплом. Малюки за третє місце отримали ще й медалі. В результаті голкіпер Єгор Похваліт і польові гравці Дмитро Варава, Микола Нємцов, Данило Петличенко, Микола Десятерик, Іван Неїлко, Денис Веселий, Макар Хвалов привезли додому по кілька призів.
 
Під час триденного перебування в Австрії у хлопців на екскурсії часу не залишалося, так як вони були прив'язані до ігор. Починали в 8 ранку і закінчували о 8 вечора. А ось коли поверталися додому, то кілька годин погуляли по Відні. І, тим не менше, всі залишилися задоволені і поїздкою, і участю в турнірі, і проживанням в готелі.
 
"Участь у всіх турнірах ми проводимо за рахунок батьків. Ця поїздка обійшлася кожному по 250 євро. Дуже допоміг безвіз, не треба було займатися, як раніше, тяганиною з документами, - продовжує розповідати тренер. - Умови проживання були відмінними. Муніципальний готель в гірському містечку, де ми жили, відкриіся під змагання (так в принципі він закритий в цей час). Возили автобусом до місця змагань, яке знаходилося в дванадцяти кілометрах від проживання. Грали в шикарному мультиспорткомплексі. Там три стандартних великих футбольних поля, баскетбольні, волейбольні майданчики, велика трибуна, працюють кафе і бари. Взагалі інфраструктура на найвищому рівні".
 
Команда "Олімпія-2001" вже десятий рік тренується на базі СК "Промінь". "Це наша зимова база. Влітку переїжджаємо на "Буревісник", де займаємося. Крім гравців 2008/2009 років народження, з якими працюю вже третій рік, у мене є ще одна група, молодше на три-чотири роки. Тому доводиться щодня з командами займатися по півтори-дві години", - резюмує нашу бесіду тренер Олег Іванов.