img 6475

В матчі VIII туру української Суперліги херсонська "Дніпрянка" приймала ужгородські "Карпати". Гості, зусиллями вихованки дніпродзержинської школи гандболу Дар'ї Кот, відкрили рахунок в матчі. Потім пропустили двічі, відзначились Сурган та Ткаченко. Далі обмінялись голами, Проценко - Компанієць, і знову двічі пропустили, Ткаченко та Рева (5:2).

Карпатівки здаватись не збирались і тільки нарощували темп гри в атаці. Результат довго чекати не потрібно було, двічі під ряд Іртна Компанієць забила у ворота "піраній". На 13-й хвилині гри Дар'я Кот мала шанс зрівняти рахунок в матчі, проте Дрембач відбила її кидок із семиметрової відмітки. Далі знову обмін двома забитими голами, Ткаченко і Попович - двічі Мигович, і рахунок на 17-й хвилині був 7:6.

Надалі ужгородки перестали бути аутсайдерами і взяли ініціативу у свої руки та повели в рахунку, забили Кот і Готра (7:8).

Остання десятихвилинка першої половини гри була на користь гостей туру, три проти п'яти забитих голів, Попович і двічі Проценко - Цубина, двічі Мигович, Кот і Мелекесцева. Завершився перший тайм 10:13.

В другій половині гри видовища стало ще більше!

Наприкінці першої половини гри Кандибей отримала двохвилинне вилучення, тому ужгородки були в більшості в другому таймі. А розпочався він із реалізованого пенальті, забила його Дарина Каганець. Але вслід за нею Кандибей також відзначилась у воротах карпатівок із семиметрової відмітки. Далі Компанієць та Мигович повели свою команду вперед в рахунку, 35-а хвилина гри 11:16.

Проценко зуміла забила 12-й гол у ворота Ірини Яблонської, але Цубина і Кот знову швидко відігрались у воротах Дрембач, 12:18.

Наступна десятивхилинка була за господарями, шість проти одного, тричі Проценко, Кандибей, Рева, Попович - Мигович, це дало змогу підопічним Михайла Мілославського впритул наблизитись до "Карпат", 18:19.

Далі почалось найцікавіше, карпатівки знову декілька раз забили, Лєбєдєва, Кот і двічі Компанієць, а "піранії" тільки двічі - Кандибей та Рева.

За дві хвилини до фінальної сирени у ворота Ірини Яблонської були призначені два пенальті, які вдало реалізувала Кандибей (22:23). І розпочалась остання хвилина гри, яка тягнулась довше всього матчу.

Сирена, тайм аут для підопічних Бориса Петровського, і здавалось, що перемога вже зовсім близько, але як тільки відновилась гра, то на пасиві карпатівки не влучили у ворота і тепер "Дніпрянка" взяла останній тайм-аут.

Гра відновилась. Із стрімкої атаки Лобода зрівнює рахунок в матчі. Проте Яблонська віддає швидко м'яч на центр поля, та з швидкого центру і 15-ти метрів Дар'я Кот потужним кидком влучає у ворота Дрембач і здобуває перемогу для Карпат. Останні чотири секунди гри "піранії" тільки шкодували про втачені очки, тому про атаку не думали.

Сирена. Перемога "Карпат"!

"Дніпрянка" - "Карпати" 23:24 (10:13)

"Дніпрянка": Дрембач, Чернявська; Проценко 8, Кандибей 5/4, Попович 5, Ткаченко 3, Лобода 1, Рева 1.

"Карпати": Яблонська, Воронько; Мигович 7, Компанієць 6, Кот 5, Цубина 2, Мелекесцева 1, Готра 1, Каганець 1/1.

Штраф: 2 - 10 (Кандибей - Цубина, Мигович, Лезінська, Кот, Каганець); 7м: 4/4 - 2/1 (Дрембач відбила кидок від Кот).

img 8898

В другому матчі карпатівки знову переграли херсонських "піраній". Цього разу ужгородки впевненіше діяли з перших хвилин гри, краще реалізовували свої моменти та самовіддано працювали в захисті. Вже в першій десятихвилинці було зрозуміло, що "Карпати" налаштовані рішуче на перемогу (3:6).

Кот, Мелекесцева та Компанієць розривали захист херсонок, а швидкі контратаки від Цубини та Каганець добивали голкіпера "піраній", на 12-ій хвилині матчу відрив складав 6 м'ячів (6:12).

Взявши однохвилинну перерву Михайло Мілославський зміг підібрати правильні слова і його підопічні активізувались в атаці, тому кінцівку першого матчу вони зіграли краще, але ближче ніж на відстань трьох голів наблизитись не змогли. Перший тайм - 13:16.

В дугому таймі карпатівки контролювали гру, хоча й була п'ятихвилинка, коли ніхто неміг забити, а інтрига з'явилась тільки наприкінці матчу, коли дніпряни почали більше тиснути на ужгородок, проте на загальний результат вплинути було важко. Підопічні Бориса Петровського здобули ще два очка в загальну скарбничку, 25:29.

"Дніпрянка" - "Карпати" 25:29 (13:16)

"Дніпрянка": Дрембач, Чернявська; Кандибей 11/4, Попович 5, Рева 4, Ткаченко 3, Лобода 1, Сурган 1.

"Карпати": Яблонська, Воронько; Компанієць 7, Мигович 7, Кот 5, Каганець 5/1, Цубина 2, Мелекесцева 2, Лезінська 1.

Штраф: 4 - 4 (Проценко, Лобода - Цубина, Кот); 7м: 4/4 - 2/1 (Дрембач відбила кидок від Каганець).

Отже в двох матчах Дар'я Кот забила 10 голів. Цей тур став останнім в Суперлізі цього року, після чого команди відпочиватимуть від внутрішнього чемпіонату до лютого. Але ужгородська команда в рамках Кубку Виклику вирушить до Португалії, де проведе обидва матчі проти "Колегіо де Гайя" в 1/16 європейської першості.

Джерело http://hc-karpaty.org