Вже вкотре наше місто приймає чемпіонат області з тхеквондо. У новому 2020 році такий турнір пройшов 18 січня в залі СК "Прометей".

На трьох даянгах суперечки за нагороди вели 276 бійців всіх вікових груп, які представляли 11 команд з Дніпра, Кривого Рогу, Нікополя, Новомосковська. Честь Кам'янського захищали 116 вихованців ДЮСШ №№ 1, 3, 4.

Під час урочистої частини відкриття чемпіонату, міський голова Андрій Білоусов побажав усім учасникам змагань міцного здоров'я і перемог.

Дніпропетровщина є однією з провідних в Україні в цьому виді спорту. Майже щороку по рейтингу, який дуже щільний, з різницею всього в декілька десятків очок, наша федерація входить до трійки призерів. Популярність тхеквондо розвивається кожен день і тому на чемпіонатах такого рівня можна побачити завжди щось нове. Інтрига на змаганнях була присутня до останнього бою. Один з найтитулованіших учасників турніру Владислав Дзоз (на фото ліворуч) провів яскравий поєдинок. Після нанесення каскаду складних ударів семикратний чемпіон України, бронзовий призер чемпіонату Європи став переможцем. Оцінюючи майстерність суперника, вихованець тренерського подружжя Свіжевських, Євгенія і Юлії зазначив, що у того не вистачило досвіду. До речі, Влад на цьому чемпіонаті не тільки бився, а ще й виконував суддівські функції. Головною своєю метою в нинішньому році боєць вважає участь восени на чемпіонатах світу та Європи. "Я дуже вдячний своїм тренерам за те, що протягом десяти років вони вкладають в мене всі свої сили, вміння і терпіння. А ще велике спасибі за допомогу, яку мені надають міський голова Андрій Леонідович Білоусов і депутат міськради Сергій Іванович Миршавка", - сказав Владислава Дзоз.

Дані змагання стали хорошою пробою сил і підставою формування команди для участі в чемпіонаті України з тхеквондо.

За підсумками чемпіонату області команди Кам'янського стали другою (ДЮСШ № 4) і третьою (ДЮСШ № 3). Попереду них лише МСДЮСШОР з Дніпра. А в цілому на рахунку кам`янских тхеквондистів 23 перших, 10 других і 17 третіх місць.

Команди-призери

1 - МСДЮСШОР (18+19+13)
2 - ДЮСШ № 4 (15+6+11)
3 - ДЮСШ № 3 (8+4+6)

Чемпіони області з Кам'янського

Тренер А.Кірпа (ДЮСШ № 4) - Кирило Ковдря, Михайло Капуста, Назар Брильов, Дмитро Молчанов, Гліб Ясинський.
Тренер В.Лобанов (ДЮСШ № 4) - Всеволод Козак, Олег Бірковський, Андрій Кондратов, Данило Дяговець, Валентин Клинов, Данило Григорович.
Тренер Р.Курись (ДЮСШ № 4) - Лілія Кузів, Єгор Лисенко, Роман Раїльченко.
Тренер Д.Горбачов (ДЮСШ № 4) - Олексій Богданов.
Тренер Ю.Пальок (ДЮСШ № 3) - Ксенія Пальок, Ірина Нічволода.
Тренери Е.Свіжевський, Ю.Свіжевська (ДЮСШ № 3) - Владислав Дзоз, Дмитро Среднєв, Мирослава Гроза.
Тренер Д.Марченко (ДЮСШ № 3) - Анна Міщенко, Станіслав Ратников, Віра Лисакова.
Тренер А.Стовбан (ДЮСШ № 1) - Роман Волков, Юлія Новак, Дар'я Задворна.
Тренер В.Сторчак (ДЮСШ № 1) - Олександра Даньшина, Данило Килимник, Кирило Оленич, Артем Пилипас.

Фотоальбом https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1521800964645508&set=a.1521800337978904&type=3&theater