gykZj4Aq8RA
 
З 27 по 31 березня в Чугуєві (Харківська область) пройшов Всеукраїнський турнір з боксу пам`яті видатного українського спортсмена, заслуженого майстра спорту СРСР Анатолія Кліманова. Змагання, в яких приймали участь понад сто майстрів шкіряної рукавички із двадцяти облестей країни, стали етапом відбору на участь в чемпіонаті Європи.
 
Кам`янське представляли два боксери, Євген Агєєв, вихованець тренера Андрія Шешурєва (БК "Дзержинець") і Максим Кнут, якого тренує Валерій Шульга з ДЮСШ № 1. Юнаки провели по два поєдинки, в яких змагалися перші-треті номера кожної вагової категорії.
Сітка боїв Максима Кнута
 
 
Для Максима, виступавшого у вазі 54 кг, цей турнір став "золотим". В двох боях він виграв з однаковим рахунком 5:0. Спочатку він переміг свого земляка з Дніпра Юсіфа Рзаєва. Так ж доля чекала і на минулорічного чемпіона України Михайла Матусова з Донецької області.
 
Кнут1
 
Максим Кнут
 
Як розповів тренер А.Шешурєв, Євген Агєєв боксував у ваговій категорії 68 кг. Чемпіон України 2017 року поступився в боротьбі за перше місце Тимофію Крупко з Чернігівщини.
 
Тепер обидва кам`янчанина в складі збірної країни проведуть з 11 по 27 квітня тренувальні збори в Надвірній, що в Івано-Франківській області. Після чого стане відомий склад української команди, яка поїде на чемпіонат Європи (Болгарія, 21-31 травня). Як сказали тренери, і Агєєв, і Кнут на 99% мають шанс потрапити на головний боксерський форум Старого Світу.
 
Представники ДЮСШ № 1 дякують президента міської федерації боксу Костянтина Сауся за допомогу в організації поїздки їхнього боксера на турнір.
 
Текст Віктора КУЛЕНКА.