Бокс635100125_5905160826934233221_n.jpg

 

У Черкасах, з 12 по 18 червня проходив чемпіонат України з боксу серед юнаків та дівчат 2009/2010 років народження. Кам`янчани посіли перше і третє місця.

За путівки на чемпіонат Європи з боксу серед школярів і школярок, що проходитиме в Маріборі (Словенія) з 15 по 26 серпня, прийняли участь 378 спортсменів, серед них – 299 хлопців та 79 дівчат. Кам`янське представляли три вихованки тренера Геннадія Молокова (ДЮСШ № 1) та два юнаки, підопічні тренера Андрія Шешурєва ("Ринг").

"Для наших дівчат, які раніше боксували тільки в чемпіонатах області, змагання такого рівня стали дебютними, - розповідає Геннадій Молоков. - Арина Прищепа (на фото третя праворуч) у ваговій категорії 64 кг провела три переможні поєдинки і завоювала золоту медаль. Перший поєдинок із суперницею із Запоріжжя вона виграла достроково, другий у одеситки за очками. У фіналі боксувала з суперницею з Чернігівської області. Поєдинок був дуже напруженим. У першому раунді Арина поступилася, другий та третій виграла. Чотирнадцятирічна учениця ліцею № 25 боксом займається у мене років зо три. Двічі кидала, намагалася знайти себе у інших видах спорту. Я їй сказав, ти або повністю кидай бокс, або роби все за моїми вказівками. Вона обрала друге". Таким чином Арина Прищепа увійшла до складу збірної України. Перед Чемпіонатом Європи вона має пройти два збори, на які будуть запрошені й другі номери збірної України. За підсумками зборів, тренер команди проведе контрольні поєдинки. Перший збір у Коломиї (Івано-Франківська область).

Крім чемпіонського титулу, в команді Кам`янського є ще "бронза", яку отримав Данило Рохтін у ваговій категорії 60 кг. П`яті місця на рахунку Богдана Рашевського (57 кг), Ярини Рудь (54 кг), Софії Лісової (70 кг).

Текст Віктора КУЛЕНКА.