У чорногорському місті Будва 23 жовтня завершився чемпіонат Європи з боксу серед жінок. За підсумками змагань жіноча збірна України, яка була представлена в усіх 12 вагових категоріях, завоювала на турнірі шість медалей - три золоті, одну срібну та дві бронзові.

Боксуючи серед суперниць вагової категорії 75 кг, "бронзу" отримала Анастасія Чорноколенко, вихованка Кам`янського боксу (перший тренер Іван Карпович).

Українки ще ніколи не здобували три "золота" (Тетяна Коб - вагова категорія до 52 кг, Анастасія Ковальчук - 54 кг, Марія Ловчинська - понад 81 кг) за одне Євро та востаннє перемагали на такому рівні ще вісім років тому. На минулому чемпіонаті Європи-2019 в Іспанії українська команда завоювала п'ять медалей: одне "срібло" та чотири "бронзи". Цього ж разу збірній вдалося покращити результат не лише в порівнянні з попереднім Євро, а й загалом за всю історію участі в континентальній першості, що проходить з 2001 року. У загальнокомандному заліку українки стали другими. У них крім трьох перших місць в активі ще "срібло" Марії Бови (63 кг) і "бронза" Раїси Піскун (81 кг). У найкращої команди турніру - ірландок теж три "золота", проте на одну срібну нагороду більше. Трійку найсильніших замкнули представниці Болгарії.

 

 

ДОВІДКА

Майстер спорту міжнародного класу Анастасія Черноколенко починала свій спортивний шлях у Дніпродзержинській секції кіокушин-кан карате у тренера Романа Кашири. Потім стала займатися боксом в КСК "Дзержинка" (СК "Дніпровець") у Івана Васильовича Карповича. Зараз дівчина тренується в Дніпропетровському державному інституті фізичної культури і спорту (викладач кафедри боксу Олексій Васильович Шевченко). Анастасія Черноколенко ставала бронзовим призером чемпіонатів світу (2014 року) і Європи (2018).

Джерело https://www.ukrinform.ua/rubric-sports/3599109-zbirna-ukraini-stala-drugou-na-zinocomu-cempionati-evropi-z-boksu