Літературний ринг
 
19 січня у Кам'янському відбулась унікальна подія - перший на Дніпропетровщині справжній літературний ринг. Найталановитіші молоді літератори Кам'янського зійшлися у ринзі, аби позмагатися за звання найкращого письменника нашого міста у 2018 році. 
 
Змагалися :член Національної спілки письменників України, лауреат міжнародної літературної україно-німецької премії ім. Олеся Гончара, муза мистецького проекту VivArt Марія Дружко; учасниця проекту VivArt, дипломант шостого молодіжного літературного конкурсу VivArt 2017 Яна Ловчинська; учасниця проекту VivArt, представник Дніпропетровської області на семінарі молодих письменників 2017 року в Одесі Катерина Кравченко; учасник проекту VivArt, переможець обласного літературного конкурсу ім. Валеріана Підмогильного Андрій Енбулатов; учасниця проекту VivArt, фіналістка міжнародного конкурсу "Корнійчуковська премія-2017" Олена Ляшенко. 
 
Ця історична подія відбулася у затишній залі кінотеатру "Мир". Учасники, згідно з отриманими номерами, читали власні твори на обрану раніше тему. Глядачі оплесками обирали кращого з пари, яка виступає, а судді контролювали процес і виносили рішення, хто з пари лишається у ринзі. Коли переможений йшов з рингу, на його місце виходив наступний за номером учасник і ставав  у пару з переможцем. Обидва учасники знову читали тексти, і глядачі обирали кращого. Так тривало, доки не виступили усі учасники. У раунді перемагав той, хто перемагав в останній парі. А ще були конкурси для глядачів. Ведучий запрошував на сцену трьох самих творчих глядачів. Коли вони виходили, їм пропонували скласти вірш із заздалегідь підготовленими словами. Потім  ведучий запрошував на сцену трьох знавців української мови і пропонував їм підібрати синоніми до слова "письменник". Переміг той, у кого було найбільше вдалих варіантів.
 
Доки працювали творчі глядачі, для залу виступав унікальний, єдиний в місті  оркестр духових інструментів СШ № 6. 
 
Потім був суперфінал. Переможцем рингу стала письменниця Олена Ляшенко. 
 
Ініціатори події, учасники артпроекту VivArt дякують за професіоналізм, підтримку та дружню командну роботу колективи кінотеатру "Мир" і централізованої бібліотечної системи Кам'янського, а також усіх, хто залучився до свята літератури.
 
Тетяна Дороніна, заступник директора по рекламі та маркетингу Кам`янської ЦБС.