ГРА1

22 серпня до Дня Незалежності в Центральнiй бібліотеки Кам'янського пройшла інтерактивна гра "Країна гідності".

До складу нашої команди увійшли Кам'янської міський голова Андрій Білоусов, депутат міської ради Юлія Поливода, голова молодіжної громадської організації "Фундація регіональних ініціатив" в Кам'янському Олександр Рибалка, громадський діяч Олександра Порозова та президент молодіжної ради колегіуму № 16 Данило Озерний.

Перед початком гри відбувся скайп–зв’язок із Запорізькою обласною бібліотекою для юнацтва, де одночасно проходила така ж гра та знаходилася працівник нашої бібліотеки (їх бiблiотекар був в цей час у нас. - прим. автора) в рамках обміну досвідом. Команди привітали один одного і обмінялися добрими побажаннями.
З правилами гри учасників ознайомила директор централізованої бібліотечної системи Кам'янського Тетяна Герасюта. "Це карткова гра, де гравці як члени парламенту "Країна гідності" повинні приймати рішення про соціальну політику з урахуванням прав людини. Аргументуючи доцільність прийняття тих чи інших рішень, гравці більше дізнаються про соціальні права і їх зв’язки з соціальною політикою", - пояснила вона.
Більш детально з правилами і можливостями "Країни гідності" всі ознайомилися в процесі гри.

Учасники захопилися процесом, представивши себе членами уряду. Вони брали відповідальні і найбільш раціональні, на їх погляд, управлінські рішення для успішної реалізації соціальних прав громадян вигаданої країни, узгоджували спільне бачення проблем і їх можливих рішень в перспективі.

Підводячи підсумки, учасники відзначали, що гра вкрай пізнавальна, і цю практику потрібно поширювати в навчальних закладах міста.

Тетяна Дороніна, заступник директора по рекламі і маркетингу Кам'янської ЦБС.