Наука


22 листопада в Центральній міській бібліотеці імені Т.Г.Шевченка пройшов «День науки» – зустріч представників Дніпровського державного технічного університету з учнями старших класів.

Такий захід у бібліотеці відбувся вперше. Університет представляли кандидат історичних наук Людмила Бабічева і студент третього курсу за спеціальністю «Фінанси і кредит» Василь Галаганів.
Кандидат історичних наук розповіла про наукові дослідження, які проводяться університетом у різних галузях знань. Були представлені монографії викладачів університету з багатьох спеціальностей.
Людмила Бабічева наголосила, що хоч університет і має технічний профіль, його співробітники приділяють чимало уваги іншим галузям. Зокрема, є монографії з історії, філології та економіки.
В економічній сфері проявив себе інший запрошений гість – студент Василь Галаганів. За його словами, останнім часом увагу вчених-фінансистів сконцентровано на особливостях функціонування економіки в умовах війни. Він теж порушив цю тему в одній зі своїх статей, присвяченій оцінці економічних втрат країни і розробці комплексної моделі економіки воєнного типу.
Директор міської централізованої бібліотечної системи Тетяна Герасюта висловила сподівання, що такі зустрічі стануть традиційними.

Тетяна Дороніна, заступник директора по рекламі і маркетингу Кам'янської ЦБС.