IMG 5673

Більше сім десятиліть відділяє всіх нас від того страшного дня, коли в кожну українську сім’ю надійшла зловісна звістка про початок великої кровопролитної війни. Безжальне колесо минулої війни прокотилося по українській землі, залишивши за собою розруху і безліч людських жертв. Справжній масштаб цих великих втрат неможливо оцінити. Та навіть всевладний час не в змозі стерти із нашої пам’яті згадку про ті страшні і величні події. Нам ніколи незабути цієї страшної трагедії.

Ми завжди пам’ятаємо про тяжкі перші роки війни, коли доводилося відступати, віддаючи ворогу рідну землю, і героїзм та стійкість захисників Вітчизни, і грандіозні битви, в ході яких вдалося зламати хребет фашистської армади, і визволення Європи, і світлий день Перемоги.

Пам’ятаємо і воєнні дії на території нашої малої батьківщини, рідної та любої нам Дніпропетровщини. І зараз, у ці жовтневі дні, згадуємо події, які передували її звільненню від ярма окупації – розповідала завідуюча філією Людмила Голікова.

До дня визволення міста від нацистських загарбників бібліотека-філія № 9 провела краєзнавчо-патріотичну годину "Горів у битві Дніпр широкий". До бібліотеки завітали учні 8-A класу середньої школи № 40. Вони прослухали розповідь про воєнне лихоліття 1941-1944р.р., що залишило в історичній пам'яті українців глибокі рани-борозни.

Про те, як несолодко жилося дітям в евакуації; про подвиги юних героїв-дніпродзержинців, які віддали своє життя за щасливе майбутнє; про "дітей війни", які на власні очі бачили усі жахіття та на собі відчули, що таке війна, йшлося у розповіді бібліотекаря Чуйкової Л.І.

З оглядом літератури "Бойова слава Дніпропетровщини" ознайомила присутніх зав.бібліотекою Голікова Л.Г.

Тетяна Дороніна, заступник директора по маркетингу і рекламі Кам'янської ЦБС.