439959759 397119179816592 8311428722514516138 n

 

Шестеро бійців Кам`янського спортклубу “Бусін-кан” стали призерами першого відкритого чемпіонату України з кіокушинкай карате серед дітей, юнаків, юніорів, дорослих та ветеранів – “Бійці Нації”, який відбувся на арені Київського палацу спорту з 26 по 28 квітня.

Учасниками змагань стали 1098 бійців, які представляли 67 клубів (117 тренерів) з 18 регіонів України. Спортсмени демонстрували своє уміння в розділі "куміте". Кам'янске у Чемпіонаті України "Бійці Нації" представляли вісім спортсменів на чолі з тренером-керівником спортивного клубу кіокушин карате-до "Бусін-кан" Романом Каширою. Серед великої конкуренції кам`янчани продемонстрували високий рівень підготовки та посіли шість призових місць. “Золото” у Вікторії Абрамової, срібні нагороди дісталися Владі Демянчук і Мар’яні Каширі, медалі з бронзовим відливом привезли додому Марина Пальчик, Софія Філіп’єва і сам тренер Роман Кашира.

Чемпіонат проводився на шести татамі, на яких змагалися найкращі спортсмени 16 федерацій, які сповідують повноконтактне карате. Це безпрецедентна кількість в Україні! "Бійці Нації" став безумовно найбільшим і наймасштабнішим турніром за останній час, який був проведений під час війни в Україні. На змаганнях були присутні міністр молоді та спорту України Матвій Бідний та президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт, організатор турніру керівник київського спортивного клубу "Kodo-kan" сенсей Антон Жадан.

В перший день змагань пройшли відбіркові поєдинки, наступного дня видбувалися півфінали та фінальні бої. Транслювалися змагання провідними спортивними каналами країни телебачення та на платформі Ютуб. По рівню організації "Бійці Нації" можна прирівняти до найкращих чемпіонатів Європи, а подекуди і світу.

"Ми пишаємося тим, що вихованці нашого клубу прийняли участь у цьому наймасштабнішому турнірі та поклали у скарбничку шість нагород вищого ґатунку. Це важливий досвід та наступний крок у подальшому розвитку наших спортсменів!" - сказав керівник СК "Бусін-кан" Роман Кашира.

Дякуємо організаторам змагань за велике свято спорту! Дякуємо ЗСУ за те, що нас боронять та змогу виховувати майбутнє покоління!