Фото 1128

Стара латинська мудрість називає історію вчителькою життя. Тому кожне покоління звертається до минулого, говорить з минулим, щоб почерпнути звідти досвіду для сучасного й майбутнього, почерпнути знання й зробити висновки для майбутніх дій.

“Хто не знає свого минулого, не вартий свого майбутнього”,– говорить народна мудрість. І це дійсно так, бо як дерево тримається на землі своїм корінням, так людина тримається на землі своїм минулим. Людина, яка не знає минулого – як перекотиполе, куди вітер подме, туди воно й котиться. Якщо народ не знає своєї історії і не несе за це відповідальності, то будь-хто може скористатися такою слабкістю і висвітлити історичні факти по-своєму, задля своїх інтересів, що досить часто сьогодні й відбувається.

В бібліотеці – філії №4 відбулася зустріч з краєзнавцем Любов'ю Володимирівною Алексієвською. Приводом стала давно запланована презентація авторського довідника "Кам'янське - Дніпродзержинськ від А до Я".
На зустріч з краєзнавцем завітали учні 10-го та 11-го класів НВК №13. Любов Володимирівна одразу ж захопила увагу школярів і зустріч промайнула, як одна мить. Учні почули багато цікавих історій про наше місто, про його минуле і його людей, відомості про яких можна знайти на сторінках довідника.

В кінці зустрічі молодь задавали питання про назви своїх вулиць, які отримали нові назви. Любов Володимирівна легко відповідала на питання учнів, які дізналися від неї і про нову назву майдана Петра Калнишевського і про проспект Свободи,Тараса Шевченка, Гімназичний. Молодь більше дізналася і про Олексія Сокола і його творіння - символ нашого міста -пам'ятник Прометею .

Поділилася пані Алексієвська і своїми планами- написати для дітей книгу про наше місто.Побажаємо автору і досліднику нових творчих злетів і удачі в її праці.

Зустрічі з краєзнавцями сприятимуть вихованню національної свідомості у підростаючого покоління, почуття патріотизму та гордості за відомих митців краю, формуванню повноцінної системи краєзнавчих інформаційних ресурсів допоможуть у вдосконаленні власних творчих здібностей.

Тетяна Дороніна, заступник директора по рекламі і маркетингу Кам'янської ЦБС.