Кирпа Александр


Заключна зустріч, перед канікулами, пройшла в клубі тінейджерів "Вибір" при юнацькому відділі Кам`янської Центральної міської бібліотеки.
За традицією в травні завжди проходить зустріч підлітків з цікавою, успішною людиною, яка багато чого досягла в цьому житті своєю власною працею, що називається "зробила себе сама". На цей раз гостем бібліотеки став директор і старший викладач відділення тхеквандо ДЮСШ №4 Олександр Кирпа.
Олександр Миколайович розповів підліткам про своє дитинство. "У школі я був незграбним хлопчиком і у мене були низькі оцінки з фізкультури. Але після перегляду фільмів за участю майстрів східних єдиноборств Брюса Лі та Джекі Чана у мене змінилося ставлення до спорту, - говорить він. -  Я став качати м'язи на тренажерах, почав займатися спочатку боксом, а потім тхеквондо. І лише складна операція завадила досягти висот у спорті. Перекваліфікувався на тренера, я виховав чимало переможців і призерів змагань різних рівнів. З 2007 р я став інструктором Східно-Європейських асоціацій Сінмое хапкідо і Комбатан.
Олександр Миколайович продовжив свою розповідь про те, що у його сім’ї була велика бібліотека. Тому я дуже рано навчився читати. Я знайшов підручники з історії за 5-7 класи. Вони і стали моїми першими прочитаними книгами. З тих пір я люблю історичну літературу, особливо часи Стародавніх Греції, Риму, Карфагену. Зачитувався творами Толкієна, Дюма, перечитував все, що міг дістати про Олександра Македонського, Ганнібала, Спартака. Любов до історії у мене залишилася до сих пір".
Потім Олександр Кирпа розповів учасникам зустрічі про тхеквандо і запросив всіх бажаючих в ДЮСШ №4.

Тетяна Дороніна, заступник директора по маркетингу і рекламі ЦБС Кам'янського.