Дети100 5984

218 учнів-початківців СШ № 29 відвідали бібліотеку-філіал для дітей № 5 минулого тижня.
Юлія Задорожня та Ганна Какуша, працівники філії, радо привітали дітлахів з успішним закінченням учбового року та надали багато корисної інформації що до інтелектуального відпочинку влітку разом з книгою та бібліотекою.

Юля100 5959


"Слово «бібліотека» грецького походження. Коли говорять: «Це слово прийшло до нас з грецької мови», то мають на увазі не ту мову, якою розмовляють греки — наші сучасники, а ту, якою розмовляли й писали в Стародавній Греції. Отже, перекладається слово так: бібліо — книга, тека — зберігання, тобто місце для зберігання книг. Книги як люди. Уночі вони міцно сплять, а вдень — крокують пліч-о-пліч із хлопчиками й дівчатками до Країни знань: уранці разом вирушають до школи. Коли ж діти відпочивають — книги допомагають їм у виборі нових ігор чи розваг. І в лісі не дадуть заблукати, а допоможуть знайти дорогу додому й завжди дадуть відповідь на кожне запитання. А тому я хочу, щоб ви знали, які книги живуть на книжкових полицях...", - розповідала бібліотекар.

1Библиотека00 5983

Заздалегідь ми підготували групові рекомендаційні списки літератури для читання влітку і на екскурсіях презентували книги з цих списків дітям.

Інколи екскурсії розпочиналися ще на ігровому дитячому майданчику, що біля філіалу. А закінчувалися наші зустрічі переглядом мультиплікаційного фільму " В гостях у лета".

ДЕТИ00 5989

Запрошуємо усіх до відпочинку з книгою!