1Діти


Всі, і діти, і дорослі ,знають про те, що до школи ходити обов’язково. А чи всі батьки замислюються над тим, що участь у позашкільних гуртках сприяє розвитку талантів і захоплень їхньої дитини? Можливо у родині зростає геній, а батьки й не помічають того. Усіх турбує занурення дітей у соціальні мережі та захоплення комп’ютерними іграми. Мабуть, і дітям і їх батькам просто бракує інформації про гуртки, які є у місті. На Лівому березі нашого міста по пр. 50 років СРСР, 1-г, є комунальний заклад «Станція юних техніків». Діти, які відвідують його, займаються корисними справами, розвивають свої таланти і здібності.
У гуртках технічного напрямку діти виготовляють прості моделі автомобілів, літаків, кораблів, інших транспортних засобів, конструюють та запускають повітряних зміїв. На заняттях з космічною тематикою – розширюють і поглиблюють знання з астрономії, космонавтики, ракетної техніки. Також вихованці конструюють та роблять макети будівель, навчаються створювати художнє фото, складають та тестують схеми радіоелектронних пристроїв, конструюють та моделюють одяг, виготовляють аксесуари і прикраси.
Сплеск цікавості до української культури, традицій і звичаїв став сьогодні дуже актуальним для нашого суспільства. А на «Станції юних техніків» діти вже котрий рік вчаться народним ремеслам, працюють в техніці мокрого і сухого валяння, в’яжуть, виготовляють народні ляльки, ляльки - мотанки, вишивають рушники, бісером оздоблюють картини та одяг. А ще оволоділи українським народним ремеслом - соломоплетінням, виготовляють обереги, настінні панно, іграшки, сувеніри і квіти. Ця робота вже дає свої результати. Кожного року наші діти приймають участь у Всеукраїнських, обласних, міських конкурсах і виставках та отримують нагороди.
Так нещодавно вихованці нашого закладу підкорили Вільнюс, де в січні відбувався Міжнародний фестиваль дитячо-молодіжної творчості «Литовська феєрія». Учасниками фестивалю стали понад 200 молодих представників з України та Литви. Дніпропетровську область та саме наше місто представляли лише роботи вихованців гуртків нашої Станції юних техніків, які змагались в номінації з декоративно-ужиткового та прикладного мистецтва. Юні майстри вразили журі та гостей фестивалю майстерністю виконаних робіт, та відповідністю українським народним звичаям та традиціям.


Дипломами Міжнародного фестивалю дитячо-молодіжної творчості «Литовська феєрія» за високий рівень виконавської майстерності нагороджені:
І місце - гурток «Іграшка» (кер. Михайличенко Л.В.) за колекцію авторських ляльок - мотанок за народними традиціями.
ІІ місце - Білик Олена (вихованка гуртка «Народні ремесла», кер. Литовченко Л.А.) за колекцію виробів з житньої соломки.
ІІІ місце - гурток «Дитячий вернісаж» (кер. Євдокимова М.Г.) за колекцію виробів в техніці валяння.

Дипломом учасника фестивалю була відзначена представниця колективу Бережна О.С.

2Діти

3Діти


Діти - вихованці «Станції юних техніків» не мають меж для творчості і фантазії, тут не має заборон в питаннях розвитку самобутності. Адже похвала і відчуття гордості - це саме те, що потрібно нашим дітям.

Методист кз «Станція юних техніків» О.В.Осіння .

"Событие" № 5 (1014) від 3 лютого 2016 р.