Лауреат міжнародних конкурсів в Парижі, Баден-Бадені, Енсхеді український піаніст минулого року поїхав в Москву на асистентуру-стажування в Російському державному університеті імені Косигіна, інституті "Академія імені Маймоніда".

"Поїхати навчатися саме туди думав вже давно. Москва хоч і вороже місто, але музична культура там на світовому рівні, - розповідає Артур Нікулін. - Тим більше, всі професори моєї рідної Львівської консерваторії вчилися теж в Москві. Мені цікаво покрутитися в тому суспільстві і повернутися, віддаючи знання українським студентам. Через рік, після навчання повернуся в Україні, можливо до Дніпра".

Артур проживає в українському культурному центрі на Арбаті. "Все сталося можливим завдяки українському посольству, яке мене дуже цінує, - пояснює він. - Я дуже підтримую в Москві наш Національний культурний центр на Арбаті. Намагаюся виступати на всіх концертах, організованих ним, бо розумію, що зараз українцям, які опинилися волею долі далеко від Батьківщини, як ніколи важлива наша підтримка. Національний культурний центр України в особі його директора Валерія Юрченка надає величезну підтримку тим українцям, які залишилися в Росії без рідної мови, підтримки і пам'яті свого народу. За що я дуже вдячний. Коли восени минулого року у мене був тур по Україні з знаменитим скрипалем Назаром Кожухарем, сином колишнього головного диригента Національної опери України, саме Національний культурний центр України в Москві на Арбаті дав нам можливість проводити в залі безкоштовно репетиції.

Москва - дуже важке місто. За інтенсивністю не можу його поставити поруч навіть з Брюсселем, в якому я жив два роки. Москва затягує відразу і однозначно. З успіхів можу похвалитися тим, що зіграв в концерті в Національному культурному центрі України в Москві перед геніальним українським режисером театру Романом Віктюком. Роман Григорович після концерту в ліфті, на якому ми їхали, підійшов до мене і сказав: "У Вас золоті руки". А грав я "Мелодію" композитора Мирослава Скорика, який недавно пішов від нас".

Український піаніст попри критики, яка лунає в його адресу від людей, що не згодні з тим, що він повинен в цей час жити і виступати в Москві, залишається людиною, яка любить свою Батьківщину. "Не підтримую політику президента Росії і всіляко виступаю проти неї, будучи навіть в Москві", - говорить А.Нікулін.