Жива картина

Чи знаєте Ви, що таке "жива картина"? А між тим, ця забава була колись дуже популярна. Відтворити сюжет відомого мистецького твору, самому стати його персонажем – це надзвичайно цікаво. Нині інтерес до створення "живих картин" повертається.

В Кам’янському традицію "живих картин" спробували поєднати з краєзнавчою тематикою учні 9 класу СШ № 21. Талановиті хлопці та дівчата на чолі з викладачем німецької мови Людмилою Миколаївною Коваленко для втілення свого задуму обрали картину нашої землячки відомої художниці Алли Михальчук "Мамай упросторі і часі". В 2016 році полотно вибороло перше місце на щорічній художній виставці-конкурсу сучасного мистецтва "Український тиждень мистецтв" у Києві і увійшло до Міжнародного каталогу виставки. Ця творча робота була частиною міського "Конкурсу екскурсоводів". Для "живої картини" не тільки ретельно підібрали костюми персонажів, а й тексти військових присяг, сучасної та часів козаччини.

 

Михальчук

Журі гідно оцінило старання юних краєзнавців. 20 квітня дев’ятикласники були запрошені для участі у міській дитячій краєзнавчій конференції "Від краєзнавства до краєлюбства", яка відбулася на базі Музею історії міста. Запрошення також отримала і авторка оригіналу картини Алла Михальчук (нижнє фото). Гості конференції побачили краєзнавчі роботи учасників. Були також представлені і "живікартини", які просто вразили всіх присутніх.

Учні-переможці отримали відзнаки та солодкі подарунки, а художниці побажали і далі створювати такі прекрасні роботи, що пробуджують любов до рідного краю.