Співаночки1

Нещодавно в Литві відбувся ювілейний, ХХХ Міжнародний фольклорний фестиваль «Балтика - 2017». Це найбільший форум традиційної культури країн Балтії, який проходить щорічно в одній з країн регіону - Естонії, Латвії, Литві.

Мета фестивалю - підтримка традиційної культури, презентація народних танців, музики, звичаїв, ремесел і т.д.

У цьому році фестиваль проходив під егідою Міжнародної ради організацій фольклорних фестивалів і народного мистецтва (CIOFF), офіційного партнера ЮНЕСКО. У фестивалі взяли участь фольклорні колективи з країн Балтії, Греції, Іспанії, Японії, Польщі, України, Індії, Кореї, Мексики та ін.

З ініціативи Українського центру культурних досліджень Міністерства культури України, за підтримки Управління культури Дніпропетровської обласної державної адміністрації, на фестивалі було представлено нематеріальна культурна спадщина Дніпропетровщини - Петриківський розпис і козацькі пісні.

Козацькі пісні Дніпропетровщини презентував фольклорний ансамбль «Співаночки» Кам'янського музичного коледжу, який має великий досвід успішної участі і перемог в конкурсах і фестивалях високого рівня. У Литві учасники ансамблю під керівництвом Анжели Галиной продемонстрували високий виконавський рівень, артистизм і національний колорит. Заслуживши найвищі оцінки організаторів фестивалю, «Співаночки» отримали Міжнародний сертифікат, диплом і запрошення на участь в наступному Міжнародному фестивалі, який відбудеться в Латвії.

Джерело http://gorod.dp.ua/dz/news.php?id=134433