Співаночки

 

Ансамбль "Співаночки" зайняв почесне перше місце і показав, що козацький спів Дніпропетровщини є справжнім надбанням України.

З 29 квітня по 2 травня в курортному містечку Буковель відбувся фестиваль-конкурс "Буковель-фест", який щорічно проходить під час травневих свят, щоб жителі і гості міста як з України, так і з інших країн, змогли доторкнутися до мистецтва, відпочити і отримати враження від прекрасного.

Цього року участь в конкурсі взяв і фольклорний ансамбль етно-співу "Співаночки", який вже неодноразово гідно представляв наше місто на міжнародних фестивалях і конкурсах, і зробив Кам'янської музичний коледж відомим не тільки в Дніпропетровської області, а й в межах всієї України.

Учасники ансамблю натхненно і наполегливо переймають досвід народного співу козацької доби у відомого колективу виконавців козацьких пісень "Криниця" з селища Підгороднє Дніпропетровської області. Під час зустрічей з носіями автентичного співу відбувається успадкування вміння співу "від старого покоління до нового" - від учителя до учня, з обов'язковим збереженням стилістики народних пісень, збереженням особливостей традиційного народного співу, що не минуло дарма. Ансамбль "Співаночки" під керівництвом Анжели Миколаївни Галиниі завдяки підтримці директора коледжу Ірини Володимирівни Великодної  зайняв почесне перше місце і показав, що козацький спів Дніпропетровщини є справжнім надбанням України і цікавий в сучасному світі всім без винятку слухачам.

Джерело http://sobitie.com.ua