Тютюнник

У Центральній бібліотеці ім. Т.Г. Шевченко на арт - майданчику "Співзвучність" відбулася презентація книги відомого українського поета і прозаїка Миколи Тютюнника. Автор представив свій новий роман історичний віршований роман "Бунтарська галера".

В основі сюжету роману Миколи Тютюнника – Україна ХVІІ століття. Саме тоді грабіжницькі набіги кочових орд були особливо активними, а український народ потерпав від соціального, національного та релігійного гніту «сусідів» і піднявся на визвольну війну, на боротьбу за державність.
Роман у віршах вражає бездоганним сплавом неперевершеної творчої індивідуальної манери володіння словом та знанням образів – символів, уведених у текст зразків фольклорної лірики. Відзначається твір глибокими узагальненнями, ліричними відступами й підкоряє читачів,змушує беззаперечно вірити герою й автору.
Миколі Григоровичу вдалося у своєму новому творі "Бунтарська галера" , як і у історичних романах «Маруся Богуславка» та «Іван Сірко», досить делікатно потрактувати одну з гостро болючих суспільних проблем – проблему зради. Письменник проводить паралелі з сьогоденням.

Бунтарська галера


Новий роман Миколи Тютюнника це «низький уклін до матінки – землі» тим, хто «нашу землю застують собою», це нагадування сучасникам про волелюбний дух наших пращурів, міцні зв’язки, які єднають героїчне минуле та сучасний потяг українців до незалежності - розповіла читачам про роман бібліотекар абонемента Наталія Вертій.
На запитання читачів відповів Микола Григорович. Зав'язалася запекла дискусія. Проводилися паралелі з нашим часом. Читачі дуже тепло прийняли новий роман Миколи Тютюнника.

Тетяна Дороніна, заступник директора по рекламі та маркетингу Дніпродзержинської ЦБС